Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget har slagit ut Italien i playoff och därmed är det Sverige och inte de fyrfaldiga världsmästarna som spelar VM kommande sommar.
– På det sättet som grabbarna jobbar för varandra… Jag har aldrig upplevt något liknande, säger en tårögd Sebastian Larsson till Kanal 5. 

Det skulle inte vara möjligt. Först var det Holland som missade VM på grund av Sverige i kvalet och nu Italien i playoff, ett Italien som är fyrfaldiga världsmästare och som inte missat ett VM sedan 1958.

Men efter Sveriges 1-0-seger på Friends Arena i fredags räckte nu oavgjort för svenskarna på San Siro för att snuva Italien på VM-platsen.

Trots en kolossal press från italienarna redde Sverige ut stormen. Matchen slutade 0-0 och efteråt var de svenska spelarna tagna av det inträffade.

– Det är svårt att beskriva. Det här betyder allt. Jag har spelat i landslaget så här jävla länge och varit med i med- och motgångar. Att det skulle ta 96 jävla landskamper för att nå VM… Det går inte att beskriva. Det är sjukt, säger en tårögd Sebastian Larsson till Kanal 5.

Efter Sveriges misslyckade EM-slutspel sommaren 2016 trodde många att Sebastian Larsson gjort sin sista landskamp, inte minst efter att han kort därpå åkte på en långtidsskada. Mittfältaren missade hösten 2016, men var tillbaka i landslaget i våras och i dubbelmötet mot Italien var han en av Sveriges absolut viktigaste spelare på det centrala innermittfältet.

– Jag missade inledningen av kvalet men fick se grabbarna ge oss en fantastisk start. Det är inte första gången som vi slår ur underläge. På det sättet som grabbarna jobbar för varandra… Jag har aldrig upplevt något liknande, säger Larsson.

Sverige var kraftigt tillbakapressade på San Siro och ett mål för italienarna låg i luften, men det svenska landslaget slet heroiskt i försvarsspelet och Sebastian Larsson är känslosam när han pratar om det hårda jobbet som tagit Sverige till VM.

– Första halvtimmen spelar vi jättebra och vi ska ha två straffar. Stor eloge till domaren ändå som står upp bra trots allt snack. Jobbet vi gör defensivt… Att vi på 180 minuter mot Italien inte släpper in ett mål säger allt om det jobb som vi vill lägga ner.