Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna har tappat flera viktiga pjäser inför comebacken i allsvenskan – men nu ett nyförvärv in: 22-årige mittfältaren Petar Petrovic är klar.
– BP spelar en fotboll jag gillar, så det var ett enkelt val, säger Petrovic till BP:s hemsida.

Brommapojkarna blev historiska när man gick direkt från division 1 till allsvenskan på en säsong. Men det står redan nu klart att flera bärande spelare lämnar, däribland Carl Starfelt (IFK Göteborg), Viktor Gyökeres (Brighton) och Joel Qwiberg (San José Earthquakes).

Nu börjar det dock droppa in förstärkningar också – nyligen blev försvararen Fritiof Björkén klar, och nu även Petar Petrovic. BP meddelar på sin hemsida att man skrivit kontrakt med mittfältaren, som närmast kommer från IFK Värnamo.

– BP spelar en fotboll jag gillar, så det var ett enkelt val, säger Petrovic till BP:s hemsida.

BP:s nye sportchef Daniel Majstorovic är nöjd med att ha fått in Petrovic:

– Petar är en jättetalang som har fått en fantastisk utveckling under den senaste tiden. Han har visat att han är framträdande i sin position i Superettan och har de egenskaper vi söker i de offensiva positionerna, säger Majstorovic till hemsidan.

– Han är individuellt skicklig och kan göra sin motståndare, han står för både mål och assist vilket vi sett i Superettan i år. Petar har alla förutsättningar för utvecklas ytterligare och få bli lika framträdande i en allsvensk miljö, som han varit i Superettan i år.

– Vi är självklart mycket glada att kunna knyta Petar till BP.

Petar Petrovic debuterade i allsvenskan för Malmö FF redan 2013, som 17-åring. Han lyckades dock aldrig slå sig in i a-laget och har varit utlånad till flera klubbar. Han lämnade MFF permanent i fjol och inför i år skrev han på för IFK Värnamo. Där blev det i år fem mål och tolv assists i superettan.