Foto: Bildbyrån

Dalkurds eventuella flytt från Borlänge har varit långkörare i media. Nu kommer uppgifter om att det här helt klart med flytt till Uppsala, men spela matcher någon annanstans. Gävle och Västerås nämns som alternativ som ”matchstad” för Dalkurd. 

Dalkurd har gått från division 6-spel till allsvenskan på bara tolv år. Klubben som bildades så sent som 2004 har nu på rekordtid vandrat upp genom seriesystemet och nu väntar alltså spel i högsta serien 2018.

Samtidigt har det en längre tid varit känt att Dalkurd vill lämna Borlänge. Klubben upplever sig förfördelad av Borlänge kommun och sagt sig berett flytta hela verksamheten till en annan kommun. Redan i fjol kom det ut att Dalkurd vill flytta sin verksamhet och Uppsala nämndes som huvudalternativ.

Något som främst Sirius kraftfullt motsatt sig. Nyligen bekräftades av Uppsala kommun att Dalkurd är en av tre klubbar som visat intresse för att hyra in sig på nya Studenternas IP när arenan står klar 2020.

Nu uppges det vara helt klart att Dalkurd flyttar verksamheten till Uppsala. Spelartruppen ska ha informerats om detta, skriver Dalarnas Tidningar.

Det blir dock inga matcher där. När det kommer till matchspel så tittar Dalkurd på andra alternativ. Västerås ska vara huvudspåret. Ett svar därifrån väntas i slutet av november, skriver tidningen. Blir det nej från Västerås så ska spel i Gävle vara andrahandsalternativet.

UNT har pratat med Dalkurds ordförande Ramazan Kizil och spelaren Peshraw Azizi. Ingen av dem känner till uppgifterna:

– Jag har ingen aning, jag är inte i Borlänge, säger Ramazan Kizil till tidningen.

– Vi hade en helt vanlig träning i dag och vi har inte hört någonting. Det har varit massa skriverier, men jag har inte hört något om att det är påskrivet och klart, säger Azizi.

Inte heller från Uppsala kommuns sida bekräftar man uppgifterna. Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef i Uppsala Kommun, säger så här till UNT:

– Nej, vi har inte fått något bekräftat och om de har bestämt sig borde kommunen känna till det.