• Publicerat 13 november, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Allt pekar på att Pontus Dahlberg säljs i januari. I dag står det klart att flera klubbar vill inleda förhandlingar med Blåvitt och hur även FCK finns med i bilden. Alla är beredda att betala 35-40 miljoner för att få loss 18-åringen redan i januari.

IFK Göteborg närmar sig nu allt mer en affär som skulle rädda IFK:s sargade ekonomi för många år framåt.
Det är samtidigt en affär som kan bli IFK:s eget största genom tiderna, en av allsvenskans tio största någonsin, samt göra tonåringen till Sveriges dyraste målvaktsnamn.
Dyrare än Andreas Isaksson, dyrare än nuvarande rekordhållaren Mattias Asper (20 miljoner).

LÄS: IFK GÖTEBORG STRULAR MED BRÄNNSTRÖM-AFFÄR

Enligt nya uppgifter till FotbollDirekt.se så är nu alla parter kring Dahlberg inställda på en januariaffär, detta sedan de klubbar som håller sig mest framme fått klart för sig vilken prisnivå det handlar om – och inte backat!
Nu vill flera klubbar inleda förhandlingar och där den unge stjärnan nu i början av december kommer att träffa flera av dessa som Napoli och Watford som Expressen tidigare avslöjat som kandidater.
Nu kan även FotbollDirekt.se avslöja att FCK ännu finns med i bilden, danskarna som en längre tid sett ut att bli av med sin nuvarande etta, Robin Olsen.
Ståle Solbakkens intresse för svensken är känt sedan tidigare och har hållit i sig.
Detta är någonting som Erik Edman tidigare berättat om i en Podd som FotbollDirekt publicerar.

”Det är mer än bara intresse”, sade agenten Per Jonsson till Expressen nyligen.

Med det kan nu alltså IFK vara på väg att rädda en ekonomi som i så många år suktat efter en avgörande transfer som ger arbetsro. IFK Göteborg vill alltså ha omkring fyra miljoner euro för att släppa en kille som så sent som i årets premiär blev allsvensk debutant mot MFF.

IFK Göteborgs dyraste affär i historien är ännu Marcus Berg för 38 miljoner när han till Groningen 2007. Några år senare ökade Bergs värde på ett fantastiskt vis när tyska Hamburg slog till och lade upp 100 miljoner.