Foto: Lars Jacobsson

Han gjorde 19 poäng när Brage tog steget upp i superettan – men nu kan mittfältaren Stefan Ilic lämna klubben. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Gais ute efter Ilic, vars kontrakt med Brage är på väg att gå ut:
– Det stämmer att det finns intresse från flera superettanklubbar. Jag väntar på besked från Brage, säger Ilic till FotbollDirekt.se.

IK Brage var i särklass i norra division 1-serien och avancemanget till superettan var klart redan med tre omgångar kvar att spela. Den klassiska Borlängeklubben har byggt om med flera spelare med allsvenskan och/eller superettanmeriter, däribland Stefan Ilic.

Efter flera superettansäsonger (i Östersund och senast Syrianska) så valde den offensiva mittfältaren inför säsongen att skriva på för Brage. Med 19 poäng (nio mål och tio assists) var Ilic central när Brage tog steget tillbaka upp till elitfotbollen.

– Det har varit en väldigt bra säsong. Målet när jag kom hit var solklart, det fanns inget annat än att gå upp direkt. Brage en klubb som ska vara i eliten och man vill vara i eliten. Så det känns bra att vi lyckades med det, säger Ilic till FotbollDirekt.se.

– När jag fick höra om deras intresse i vintras så tänkte jag förstås ”ska man gå till division 1 nu när man varit i superettan i tre år?”. Men Brage väntade in i det sista, och jag är evigt tacksam för det. Man visste sedan tidigare att det var en klassisk klubb med fina meriter, klubben andades elit. Jag ville hjälpa klubben att ta sig tillbaka till där de hör hemma.

Nu är dock framtiden oklar – Ilic skrev ett 1+1-årskontrakt med Brage och optionen för att förlänga går snart ut. Det har ännu varit tyst från klubben, samtidigt som det finns ett brett intresse i superettan där flera klubbar hört av sig. Enligt uppgifter till FD så är Gais en av dessa.

– Jag har ett 1+1-kontrakt, och det är omförhandling inför superettan. Det är en ömsesidig option så båda parter måste komma överens. Kontraktet går ut den 30 november och datumet när optionen går ut är snart, så jag vill ha klart med något så fort som möjligt.

– Med tanke på att vi var klara för superettan redan med tre omgångar kvar så har det funnits tid att förhandla. Sedan vet jag inte vad som kommit upp, det kanske finns anledningar till att de inte hört av sig. Det finns ingen konflikt alls mellan oss, men självklart är man lite stressad och vill ha klart med någonting snart. Jag har varit med om det förut vid optioner, och man har blivit tillsagd i god tid hur det ska bli. Så visst känner jag att jag vill ha ett besked.

Vi har uppgifter om att flera andra klubbar är intresserade, bland andra Gais…

– Det finns alternativ, absolut. Jag har fyra klubbar i superettan efter mig, och jag gissar väl att Brage är en femte. Men jag vet inte om det blir någonting. Om jag skulle gå till ett annat superettan-lag, då hade det varit synd om det första alternativet aldrig ens blev aktuellt.

– Gais, det är klart att det är ett intressant alternativ, med min gamla tränare Bosko (Orovic) som tränade mig i Syrianska, jag känner honom väl och jag gillar hans sätt att se på fotboll. Vi får se vad som händer.