Foto: Bildbyrån

Hammarby slutade till sist på en niondeplats i årets allsvenska. Det innebär att de slapp elfteplatsen som de landat på de två tidigare säsongerna.
– Jag hade större förväntningar i år, men det var en jävla tur att vi inte kom elva för då hade jag packat ihop, säger sportchefen Jesper Jansson till HTV och skrattar. 

Det har svängt om Bajen under 2017. Ny tränare plockades in i form av den karismatiske Jakob Michelsen som i hemlandet Danmark jämförts med José Mourinho. Storstjärnan Jiloan Hamad värvades in och många trodde på ett nytt Hammarby i år.

Under våren var det framförallt Björn Paulsen som levererade för det grönvita laget, detta trots att mittbacken fick spela på topp.

Väl i somras möblerades laget om när sportchefen Jesper Jansson värvade in flera meriterade spelare i bland annat Muamer Tankovic och Johan Wiland. Den sistnämnde är Jansson mycket belåten med.

– Wiland har vari strålande och Rebin (Asaad) har överraskat positivt. Sander Svendsen har vi redan sett vad han kan. Sedan har vi mer att hämta av Jeppe (Andersen) och Tankovic, men de två värvningarna var vi tydliga med att de var inför 2018. Mats Fenger har också mer att ge men vi ser att han är en klasspelare. Vi ligger långt fram vad gäller 2018 men vi är besvikna att vi inte kommit längre spelmässigt i år, säger Jesper Jansson till Hammarbys egna tv-kanal HTV.

Sportchefen är även nöjd med vinterns värvningar.

– Björn Paulsen och Junior (Serge-Junior Martinsson Ngouali) har varit strålande och Jille (Jiloan Hamad) är en klasspelare, även om han själv säkert känner att han har ännu mer att ge. Han har också blivit en ledare i Hammarby.

Inför sista omgången låg Hammarby på en sjundeplats, men efter 1-3-förlusten hemma mot Halmstad i sista omgången halkade de ner på en niondeplats. Bajen slutade även nia 2008, men sedan dess har de inte kommit högre upp i en allsvensk tabell. Sedan återkomsten till allsvenskan 2015 slutade de på två raka elfteplatser och Jesper Jansson andas ut att de inte kom på samma placering i år igen.

– Jag hade större förväntningar, men det var en jävla tur att vi inte kom elva för då hade jag packat ihop (skratt). På så sätt är vi bättre än de två senaste åren och har den bästa placeringen på åtta år eller vad det är. Men jag känner ändå en besvikelse över att vi inte kom topp 8 eller topp 7 för det tycker jag att vi borde ha varit. Vi är besvikna över tabellplaceringen.