Foto: Bildbyrån

Med minsta möjliga marginal höll sig Örgryte kvar i superettan efter att Hakeem Araba nickat in 3-1 mot Mjällby i 119:e minuten. Nu har klubben presenterat sin nya tränare och som väntat blir det Thomas Askebrand som tar över.

Sedan Örgryte åkte ur allsvenskan 2009 har den forna storklubben haft det motigt. Efter spel i division 1 tog sig laget upp till superettan inför fjolårssäsongen och laget slutade då på en niondeplats.

I år hade Öis det jobbigare och efter förlust i sista omgången mot IFK Värnamo stod det klart att de tvingades kvala sig kvar.

Förlust i första kvalmötet borta mot Mjällby innebar att Göteborgslaget var piskat att vinna på Gamla Ullevi i går. Vid underläge 0-1 kastades den 17-åriga debutanten Mohamed Said in  i spel och supertalangen hann både kvittera och ge Öis ledningen före full tid – vilket innebar förlängning.

Väl där såg det ut att sluta mållöst och bli straffar, men i den 119:e minuten nickade Hakeem Ararba in 3-1 och Öis klarade sig därmed kvar i superettan.

I dag, dagen efter de otroliga kvalscenerna, presenterade Örgryte sin nya tränare och som väntat är det Thomas Askebrand som ska träna laget de åtminstone två kommande åren.

– Det känns väldigt bra för oss. Vi har skrivit ett kontrakt med honom på 2+1 år och han hade tagit över även om vi hade hamnat i division 1. Det här känns verkligen jättebra och det var många positiva kommentarer när jag informerade spelare och ledare, säger ordförande Joacim Nordh till GP och fortsätter:

– Han en jädra bra kille och person och sedan är han bra på att skapa resultat. Han gjorde det bra i Falkenberg, bra i Öster och han är bra på att skapa en bra grupp vilket jag gillar.

Askebrand tar över som huvudtränare efter Sören Börjesson som ryckte in efter att Marcus Lantz sparkats i augusti.

De tre senaste säsongerna har Askebrand varit tränare i Öster och i fjol tog han upp laget till superettan. Under årets comebacksäsong slutade de på en imponerande femteplats.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!