Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg spelar redan sina hemmamatcher på hybridgräs. Nu skriver Sydsvenskan att det bara är en fråga om när innan även Malmö FF gör det.
– Vi diskuterar det, men har inte fattat beslut, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan. 

Det har höjts många kritiska röster mot konstgräs. Den kanske största motståndaren till plastmattor i Sverige är Malmö FF.

Tidigare i höstas la klubben hybridgräs på sin träningsanläggning. Hybridgräs är vanligt naturligt gräs som växer runt om eller bredvid konstgräsfibrer. IFK Göteborg spelar redan sina hemmamatcher på hybridgräs och nu skriver Sydsvenskan att det bara är en tidsfråga innan även MFF kommer att göra det.

De svenska mästarna fick mot slutet av säsongen kritik för sin gräsmatta inne på Swedbank Stadion (som nu kommer byta namn), inte minst mot AIK och Häcken.

– Det är otroliga mängder regn vi fått de senaste veckorna. Efter två års torka har grundvattennivån återställts. Ingen plan kan fixa det fullt ut. Regnet och kylan har gjort att gräset inte växer, därför blir planen gles och inte bara tung, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan och fortsätter:

– Innan dess var planen i ett fantastiskt skick, förmodligen allsvenskans bästa. Det har gjorts ett fantastiskt jobb med den. Inte minst på den södra sidan, där solen inte når. Den har bland annat fått ny dränering så att den delen faktiskt är den bästa nu. Kanske skulle vi göra så på hela planen, där har vi lärt oss något för framtiden.

Hybridgräs är alltså redan lagt på skåningarnas träningsanläggning och snart kan underlaget bli sanning för Malmö FF även på hemmaarenan.

– Vi diskuterar det, men har inte fattat beslut. Det bästa vore att vi får testa den nya träningsplanen först rejält, så ser vi om det är exakt samma typ av plan vi ska ha inne på stadion, säger Carlnén.

MFF:s vd berättar för Sydsvenskan att det kostar runt sex miljoner kronor att lägga en hybridmatta inne på stadion.