Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen är över och nu är det fem långa månader kvar till 2018 års allsvenska. FD:s krönikör Magnus Österberg listar nedan fem spelare som han vill se byta klubb inom landet i vinter.

Gabriel Somi, Östersund.

– Han ska Bajen ta. De behöver en vänsterback och jag tycker att han är bra. Blåvitt har uppgetts vara sugna, men jag tycker att Bajen ska plocka honom. Mats Solheim borde flytta över höger nu när Saevarsson lämnar för han är bättre där och Oscar Krusnell är ingen spelare som Bajen än så länge ska förlita sig på. Utgående kontrakt.

Marcus Danielsson, Sundsvall.

– Honom vill jag se i Elfsborg för de behöver onekligen stärka upp sitt försvar. De har tagit in Holmén och Ishizaki lär också ansluta så de kommer vara starka framåt, men bakåt ser det inte lika bra ut. Danielsson har några år kvar, har varit väldigt bra i år och skulle helt enkelt passa in i Elfsborg. Utgående kontrakt.

Nahir Besara, Örebro.

– Han är en jävligt bra spelare som bidrar med mycket poäng när han får flyta fritt. Med tanke på att Malmö FF tappar Magnus Wolff Eikrem och troligen även Jo Inge Berget skulle Besara kunna fylla en nyttig roll där. Jag tror han skulle göra det jävligt bra i MFF.

André Calisir, Jönköpings Södra.

– Om Jimmy Thelin tar över Elfsborg är det nog inte otroligt att han plockar med sig André Calisir. Som sagt, Elfsborg behöver förstärka sitt försvar och Calisir är en väldigt följsam mittback. Han har ingen superfysik, men jag har aldrig sett honom vara lidande av det. Kan även spela ytterback om det behövs. Utgående kontrakt.

Paulinho, Häcken.

– Brassen är en målskytt och i IFK Göteborg kryllar det inte av det direkt. De behöver någon som kan låsa upp motståndarna och som kan göra mycket poäng. Paulinho är en jättebra spelare och skulle bidra med mycket i Blåvitt. Utgående kontrakt.