Foto: Bildbyrån

Isac Lidberg lämnade Hammarby för Åtvidaberg i mars månad. Efter att Östgötalaget överraskande åkt ur superettan har kontraktet brutits och nu letar 19-åringen klubb på nytt.
– Jag vill få bra vibbar och välja ett lag som vill satsa på mig, säger anfallaren till FotbollDirekt.se. 

Redan 2015 debuterade Isac Lidberg i allsvenskan för Hammarbys a-lag med två inhopp. I fjol blev det fem matcher varav en från start.

För att få mer speltid valde 19-åringen att lämna Bajen i mars månad. Ny klubbdestination blev Åtvidaberg, som efter degraderingen från allsvenskan 2015 slutade på en sjätteplats i superettan i fjol.

Årets säsong för Åtvidaberg blev dock inte alls vad vare sig klubben eller Lidberg hoppats på. Laget slutade sist i tabellen vilket innebär att de spelar i division 1 nästa år.

Lidberg följer dock inte med ner. Treårsavtalet har brutits i och med nedflyttningen och därmed är anfallaren kontraktslös.

– Nu ska jag hitta en ny klubb att spela i. Vi håller på att jobba på det, säger Lidberg till FotbollDirekt.se.

När vill du få klart med ny klubb?

– Det är inte så stress. Hellre att det blir bra än att det går snabbt. Vi håller på att kolla över det nu.

Kan du tänka dig fortsatt spel i superettan eller vill du helst till allsvenskan?

– Det där lägger jag inte så stor tyngd vid utan jag vill få bra vibbar och välja ett lag som vill satsa på mig. Det viktigaste är att jag kommer till en klubb där jag får spela.

Lidberg hade en del skadebekymmer under våren, men det blev till sist 22 matcher varav 14 från start. Anfallaren noterades för fem mål i superettan och ett i Svenska cupen. Bland annat sköt han det viktiga 3-2-målet på stopptid hemma mot Gais i mitten av oktober – vilket gjorde att Åtvidaberg greppade det sista halmstrået för att försöka hålla sig kvar.

– Det var ett skönt ögonblick och det fick oss ändå att känna lite hopp.

Vad hände med Åtvidaberg i år egentligen?

– Jag vet inte. Det kändes inte som att något klickade. Ingen av oss spelare fick ut vårt bästa. Man har grubblat mycket på det där och det är svårt att sätta fingret på vad det var som gick fel.

Du har ändå fått spela mycket i år. Känner du själv att du blivit en bättre fotbollsspelare?

– Ja, jag tycker att jag har utvecklats jättemycket som både spelare och person. Det här har varit jättenyttigt för mig. Hade jag varit kvar i Bajen hade jag förmodligen inte spelat någonting. Det här har varit perfekt för mig och väldigt lärorikt.

Du ångrar med andra ord inte ditt år i Åtvidaberg?

– Nej, absolut inte. Jag har fått spela mycket och nu vet jag att jag håller på en hög nivå. Det är skönt att veta det.