Foto: Bildbyrån

Dusan Jajic lånesejour i Frej har för mittfältaren varit en succé. 19-åringen har varit en tongivande spelare i Täbylaget och under lördagen säkrades kontraktet i superettan efter 0-0 hemma mot Akropolis.
– Det har varit väldigt roligt att spela här och att vi höll hos kvar är ett extra plus i kanten, säger Hammarbytalangen till FotbollDirekt.se. 

Frej spelar i superettan även 2018. Det stod klart tidigare under lördagen då de spelade 0-0 hemma mot Akropolis. Den mållösa historian räckte, detta då de i första kvalmötet fick med sig 1-1 från Spånga IP.

En av nyckelspelarna för Frej under hösten har varit Dusan Jajic, som i juli anslöt på lån från Hammarby. 19-åringen tog en ordinarie plats per omgående och nu jublar han stort över att hans lagkamrater får spela i superettan även nästa år.

– Jätteskönt. Vi var inte jättebra i någon av matcherna mot Akropolis, men det visade sig ändå räcka. Det har länge varit på kroken att vi ska stanna kvar och nu är klart. Vi har känt en stor press och att klara av detta är starkt, utbrister Jajic glatt för FotbollDirekt.se.

Fest i kväll?

– Ja, det kan nog bli lite festligheter!

Kan du tänka dig att stanna i Frej nu när de fortsatt spelar i superettan eller är det bara Hammarby som gäller nu?

– Jag ska tillbaka till Bajen nu och det är där jag har mitt fokus.

Hammarby avslutade säsongen svagt i årets allsvenska och efter 1-3 hemma mot Halmstad i sista omgången halkade de ner från sjunde till nionde plats. Många är kritiska till hur Bajen uppträtt under säsongen, men Jajic är ändå optimistisk.

– De har haft svåra matcher och de har ändå tagit sin bästa placering på typ tio år (Hammarby slutade nia liksom i år 2008). Men vi har mycket mer i oss och det är lite surt, men vi kommer bli bättre nästa år.

Jajic har sedan ankomsten till Frej noterats för 14 matcher och tre mål. 19-åringen, som både lirat som sittande och offensiv mittfältare under hösten, är mycket belåten med sin tid i Frej.

– Jag har gjort några mål och assist så det känns bra. Jag tycker att jag gjort bra ifrån mig, även om jag kanske inte varit så bra som jag själv velat.

Du ångrar inte alls lånesejouren i Frej va?

– Nej, absolut inte. Det var jättekul att Frej gav mig chansen i somras och det har varit väldigt roligt att spela här. Att vi nu höll oss kvar är ett extra plus i kanten.