• Publicerat 11 november, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter ett osannolikt drama spelar Örgryte i superettan även 2018. Laget vände 0-1 till 2-1 i den andra halvleken på Gamla Ullevi mot Mjällby genom 17-åriga debutanten Mohamed Said Adan och matchen gick till förlängning. Väl där nickade Hakeem Araba in segermålet i den 119:e minuten.

Efter en svag säsong i superettan tvingades Örgryte kvala sig kvar för att behålla sin plats i superettan. Göteborgsklubben var dock i knipa efter första mötet med Mjällby. Blekingelaget vann med 2-1 på Strandvallen och därmed var division 1-klubben, som slutade tvåa i serien efter Landskrona, i förarsätet inför dagens retur på Gamla Ullevi.

Gästerna saknade avstängde David Löfquist som för några år sedan mycket överraskande lämnade för Parma och som mot Öis i onsdags var en av planens bästa spelare. Mittfältaren sköt bland 2-0-målet efter en mycket vacker frispark.

Örgryte saknade också sin storstjärna i Johan Elmander. Den tidigare landslagsanfallaren fick två armbågar i ansiktet mot Mjällby i första mötet och berättade efteråt att han inte kunde se ordentligt under matchen.

Elmander saknades helt i truppen.

Matchen kickade igång klockan 13 och det var Öis som inledde bäst, men Mjällby tog sig sedermera in i matchen och kort före paus revs Joel Enarsson ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Oskar Sverrisson lyckades dock inte överlista Stojan Lukic, men returen sattes i mål av Granit Stagova och där och då behövde Örgryte göra två mål för att klara sig kvar i superettan.

I början av den andra halvleken var det nära 2-0 för gästerna, men Emehs skott tätt utanför. Mål där och Öis hade varit tvunget att göra fyra mål!

I stället kvitterade hemmalaget till 1-1 och det genom en alldeles speciell målskytt. 17-årige Mohamed Said Adan hoppade in i den 58:e minuten, vilket var hans första framträdande i a-laget. Elva minuter senare prickade han in kvitteringen.

2-1 skulle också komma – och på nytt var det Mohamed Said Adan som slog till. Detta alltså i hans första match för klubbens a-lag. Målet i den 83:e minuten.

Förlängning väntade sedan och där visade sig Örgryte vara det starkaste laget. Till sist kom också i målet – och det i grevens tid. Bara en minut före ett straffsparksdrama vräkte sig Hakeem Araba fram i straffområdet och nickade in 3-1. Enorm glädje på Gamla Ullevi och Mjällby hann aldrig få igång någon forcering utan Örgryte spelar i superettan även 2018!

Örgryte: Lukic – Paulson, Björck, Hammar, Sahlin – Sliper, Carlsen, Bozic, Ericsson – Araba, Cajuste.

Mjällby: Johansson – Nilsson, Mbye, Norén, Sverrisson – Halvadzic, Gustavsson, Frimpong, Stagova – Emeh, Enarsson.