Foto: Bildbyrån

Örgryte spelar i superettan även nästa år, detta efter ett sanslöst drama på Gamla Ullevi. 17-åriga debutanten Mohamed Said sköt Öis till förlängning genom sina två mål och efteråt var supertalangen i extas.
– Jag kommer aldrig glömma den här matchen, säger han till GP.

Som 14-åring kom Mohamed Said till Sverige från Somalia. Nu, tre år senare, är han stor hjälte i Örgryte.

Göteborgslaget var piskat att vinna hemma mot Mjällby i kvalet till superettan, detta efter 2-1-förlust på Strandvallen i onsdags.

Mjällby tog ledningen även på Gamla Ullevi och i den 58:e minuten hoppade debutanten Mohamed Said in för Örgryte. 25 minuter senare hade han gjort både 1-1 och 2-1 och därmed tagit laget till förlängning.

Väl i den 119:e minuten vräkte Hakeem Araba in 3-1 och det innebär att Örgryte spelar i superettan även 2018.

– Jag vet inte vad jag ska säga … det är helt otroligt! Vi vinner och vänder det här. Jag tackar gud och vi gjorde det här tillsammans, supportrarna, spelarna och alla tränarna. Vi gjorde det tillsammans. Jag kommer aldrig glömma den här matchen, utbrister Said till GP.

17-åringen, som i år blivit uttagen till det svenska P17-landslaget, kommer nu att få ett kontrakt med Örgrytes A-lag och Said är redan laddad att visa ännu mer nästa säsong.

– Jag ska fortsätta såhär men bli ännu bättre, jag ska bara träna och bli bättre och hoppas på mer speltid nästa säsong. Det här var den bästa matchen jag gjort i mitt liv och det är väldigt skönt att vi stannar i superettan. Nu kan man vara glad till nästa säsong, säger han till GP och skrattar.