Foto: Bildbyrån

I morgon spelar Sveriges U21-landslag EM-kval borta mot Ungern. För Häckens Joel Andersson blir det tredje raka landslagssamlingen och därmed håller högerbacken fortsatt Djurgårdens Felix Beijmo utanför.
– Jag håller tummarna inför varje trupputtagning, säger 20-åringen till FotbollDirekt.se.  

Det nya U21-landslaget har fått en bra start på höstens EM-kval. Klara segrar hemma mot Cypern och Malta samt 1-1 borta mot Belgien är Sveriges facit.

I morgon väntar Ungen på bortaplan i årets sista kvalmatch och likt de två tidigare trupputtagningarna är Joel Andersson med. Det innebär att Häckens 20-åring fortsatt håller Djurgårdens Felix Beijmo utanför laget.

Andersson har även fått spela från start i matcherna under Roland Nilssons ledning, ment trots detta känner sig Häcken-spelaren inte ens säker på en plats i truppen.

– Jag känner mig inte given och jag håller tummarna inför varje trupputtagning. De kollar ju mycket på dagsform och hur man presterar i varje match så man vet aldrig hur truppen kommer se ut, säger Joel Andersson till FotbollDirekt.se.

Häcken slutade på en fjärdeplats i årets allsvenska. Den mycket imponerande 2-1-segern borta mot Malmö FF hade räckt till en Europaplats om Djurgården tappat poäng borta mot Kalmar, men Stockholmslaget vann med 2-0 och nu får Häcken vinna Svenska cupen eller att Malmö FF, AIK eller Djurgården tar hem pokalen för att Häcken ska kunna spela i Europa kommande sommar.

FotbollDirekt har tidigare kunnat avslöja att Andersson jagas av klubbar i Frankrike, Holland och Tyskland och några dagar senare berättade högerbacken för FD att drömligan är Bundesliga.

Men trots att internationella klubbar enligt FD:s uppgifter vill betala mellan 12 och 15 miljoner kronor för Andersson är han själv inte helt nöjd med sin egen säsong.

– Jag har blivit bättre och bättre för varje år, framförallt defensivt. Men jag borde ha gjort fler poäng i år, inte minst assist. Det är något som jag måste förbättra nästa säsong.

Då Linus Wahlqvist spelat högerback i U21-landslaget har Roland Nilsson valt att ha dig till vänster i backlinjen. Hur är det att spela på fel kant?

– Det är ganska likt högerbacksplatsen. Jag har en rätt bra vänsterfot, men det är klart att det är lite ovant och man ser planen på ett annat sätt. Jag tycker dock att det funkat bra hittills.

Sju poäng på tre matcher för er som lag är också bra?

– Ja, det tycker jag. Vi har börjat bra och det var väldigt bra med en poäng borta mot Belgien, men när vi såg matchen igen kände man att ”fan, vi kunde ha vunnit”. På förhand hade vi ju dock tagit en poäng där alla dagar i veckan. Det ska bli kul att spela nu igen.