Foto: Bildbyrån

Johan Elmander förlorade inte bara mot Mjällby med sitt Örgryte under onsdagen i superettankvalet, han åkte också på två armbågar i ansiktet tidigt i matchen.
– Man tycker ju att domaren åtminstone kunde se det en utav gångerna, säger Elmander till Kristiansdagsbladet. 

Efter spel i Ligue 1, Premier League och den turkiska storklubben Galatasaray lever Johan Elmander nu i en helt annan fotbollstillvaro.

Inför årets säsong skrev den tidigare landslagsanfallaren på för sitt gamla Örgryte och det har sannerligen inte varit något roligt år.

I lördags stod det klart att Göteborgsklubben tvingas till kval för att försöka hålla sig kvar i superettan. Under onsdagskvällen stundade det första av två möten med Mjällby, som i år slutade tvåa i division 1 norra.

Den första halvleken på Strandvallen var en stor mardröm för både Örgryte och Elmander. Anfallsstjärnan åkte på två armbågar i ansiktet i början av matchen och hemmalaget gjorde både 1-0 och 2-0 före pausvilan.

I den andra halvleken reducerade Örgryte och matchen slutade med 2-1-seger för Mjällby. En stor fördel för Öis inför returen på Gamla Ullevi är att Mjällbys fixstjärna David Löfquist, som i december 2011 värvades till Parma, är avstängd efter ett rött kort i den andra halvleken.

Elmander tycker dock Mjällby borde ha straffats hårdare för tilltagen i den första halvleken på stjärnan.

– Jag såg dubbelt hela matchen. Jag blev lite yr efter armbågarna. Man tycker ju att domaren åtminstone kunde se det en utav gångerna, säger Elmander till Kristiansdagsbladet.

Returen på Gamla Ullevi spelas på lördag 13.00.