Hammarbys intresse för Paulinho är känt sedan i somras. Nu reser den brasilianske stjärnan hem till Brasilien för att ta beslut om sin framtid – och FotbollDirekt kan i dag avslöja att Bajen fortsatt är ett huvudspår.
– Jag har inga kommentarer just nu, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Paulinho har kommit tillbaka starkt efter sina skadeproblem och 31-åringen har under hösten förnyat sina aktier som ett av allsvenskans största anfallsnamn.
Enligt uppgifter till FotbollDIrekt.se så reser nu brasilianaren inom kort hem till Brasilien för att ta beslut om sin framtid. Med sig hem har han flera bud från flera allsvenska toppklubbar, bland annat Hammarby, enligt säkra uppgifter till FotbollDirekt.se.
Stockholmarna som i somras tog Muamer Tankovic och kan bli av med Romulo – kan nu vara på väg mot ännu en storvärvning.

LÄS: EN FRITIOF SOM MISSADE BAJEN

Samtidigt finns Häcken där som en trygghet i bakgrunden och är beredda att göra mer med sitt kanske största namn.
Häckens sportchef Sonny Karlsson anstränger sig in i det sista för att förmå Paulinho att skriva sitt kanske sista kontrakt – md just Häcken.
– Jag vet inte mer än någon annan just nu. Nej, vi har inte gett upp. Vi har gjort och gör rejäla ansträngningar. Det här är ju inte vilken spelare som helst men samtidigt kanske han får ett bud som vi inte kan matcha, medger Sonny Karlsson för FotbollDirekt.se.

LÄS: MEDGER STÖRRE VINNARMENTALITET I HAMMARBY 

– Vi jagar på och han har inte bestämt sig än. Hur intresset ser ut för honom har jag väl en aning om men jag vet inte riktigt, det är ju inte så att klubbar ringer oss när en spelare som han har ett utgående kontrakt.

Hammarby sportchef Jesper Jansson vill i nuläget inte prata om Paulinhos namn:
– Jag har inga kommentarer just nu.

Men enligt FD:s källor så kommer alltså Hammarby in i det sista finnas med i spelet kring en brasilianare som nu till och från varit i Sverige sedan 2007.
Hammarby är en av ett fåtal klubbar som den Itajubá-födde anfallaren nu kommer att slutförhandla med. Det står klart.
Men med Paulinhos semester hemma i Brasilien, samtidigt som exempelvis Hammarbys tränare Jakob Michelsen åkt till Danmark – så kommer ytterligare eventuella möten att dröja.