Foto: Bildbyrån

Elfsborg jagar ny tränare och enligt Expressen rör det sig om Jönköpings Södras Jimmy Thelin, som gjorde succé under den allsvenska debutsäsongen i fjol.

Efter att Elfsborg i slutet av september förnedrades borta mot Malmö FF och föll med sanslösa 6-0 sparkades tränaren Magnus Haglund.

De assisterande Janne Mian och Nemanja Miljanović tog över säsongen ut, men nu letar klubbchefen Stefan Andreasson ny tränare och det har spekulerats om flera heta tränarkandidater, bland annat Brommapojkarnas Olof Mellberg och U17-lagets Tobias Linderoth.

Nu uppger Expressen att Boråsklubben är detaljer från att göra klart med Jimmy Thelin, som tog upp till Jönköpings Södra inför fjolårssäsongen och som i fjol ledde laget till en tolfteplats där smålänningarna fick mycket beröm för sitt sätt att axla allsvenskan på.

I år har J-Södra haft det tuffare och efter att IFK Göteborg överraskande förlorat hemma mot Sundsvall med hela 3-0 samtidigt som J-Södra ”bara” fick 0-0 hemma mot Östersund blir det smålänningarna från Stadsparksvallen som tvingas till ett nervkittlande kvaldrama mot Trelleborg nästa vecka.

Enligt Expressen kan alltså dubbelmötena med TFF bli det sista som Thelin gör i J-Södra innan han lämnar för Elfsborg. Thelin har två år kvar på kontraktet.

– Det har varit många rykten den senaste tiden och jag kommenterar som vanligt inga namn. Men vi jobbar med tränarfrågan och hoppas ha något klart inom någon vecka. Det är väl allt jag kan säga just nu, säger Thelin till Expressen.