Jönköpings Södras huvudtränare Jimmy Thelin är nära Elfsborg, uppger SportExpressen. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Thelin även var etta på Mats Grens lista över kandidater – men valt att nobba Blåvitt. 

På tisdagsmorgonen avslöjade SportExpressen att det bara återstår små detaljer innan Jimmy Thelin kan presenteras som Elfsborgs nye tränare – bara dagar innan J-Södras ödeskval mot Trelleborg.

– Det har varit många rykten den senaste tiden och jag kommenterar som vanligt inga namn. Men vi jobbar med tränarfrågan och hoppas ha något klart inom någon vecka. Det är väl allt jag kan säga just nu, säger klubbens sportchef Stefan Andreasson till SportExpressen.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att Jimmy Thelin även varit Mats Grens förstaval som IFK Göteborgs nye tränare, men att Thelin valt att tacka nej till tjänsten.

En stor anledning till beslutet ska, enligt FD:s källor, vara att stora delar av IFK Göteborgs stab redan står under avtal inför nästa säsong, och Thelin inte skulle få några större möjligheter till att påverka staben runt laget.

LÄS MER: AVSLÖJAR: POYA ASBAGHI LÅNGT NER PÅ BLÅVITTS LISTA

Samma källor berättar att Elfsborg ställer sig mer öppna till Thelins önskemål, där han exempelvis kommer att få stort inflytande om vem som blir hans assisterande tränare. Om Elfsborg bara kan komma överens med J-Södra, som har Thelin under kontrakt två år till, så kommer Jimmy Thelin med största sannolikhet att träna Elfsborg nästa säsong.

Under gårdagen kom Göteborgs Posten med uppgifter om att Dalkurds Andreas Brännström är väldigt nära en övergång till IFK Göteborg. På frågan om han kommer att ta över IFK Göteborg fick FD ett kryptiskt svar under gårdagskvällen.

– Över tid är det en av Sveriges tre största klubbar, men jag har kontrakt med Dalkurd och förhåller mig till det, skrev Brännström i ett sms.

Senare på kvällen uppgav GT att Brännström tackat ja till jobbet i IFK Göteborg och att det återstår för klubbarna att komma överens då 41-åringen har kontrakt med Dalkurd under nästa säsong.