Foto: Bildbyrån

Kim Källström meddelade i går att han fortsätter i Djurgården. Den andra stjärnvärvningen inför säsongen, Jonas Olsson, är mer vag.
– Skönt att vara ledig nu så att man kan reflektera över säsongen och framtiden, säger mittbacken till DIFTV.

Efter mycket om och men klarade Djurgården till sist att behålla tredjeplatsen, detta efter att ha besegrat Kalmar på bortaplan med 2-0.

Det innebär att Djurgården för första gången sedan 2008 kommande sommar ska spela i Europa. Jonas Olsson, som på grund av en känning i veckan inledde på bänken, hoppade in i slutet och firade sedan glatt tillsammans med de cirka 2 500 Dif-fansen på plats i Kalmar.

– Kul att göra det på det här sättet. Vi visste att vi var tvungna att vinna och att göra det är starkt och det känns så klart ännu bättre, säger Olsson till Djurgårdens egna tv-kanal DIFTV.

Detta blir också första gången som Olsson får spela Europamatcher.

– Ja, jag har ju inte spelat i Europa tidigare. Jag har spelat i lag som kvalificerat sig men sedan har jag dragit vidare. Nu hoppas jag stanna här så att jag får spela Europamatcher. Det ska bli roligt, säger Olsson som ändå suktade efter mer.

– Jag hade hoppats att vi skulle komma högre upp, men Europaplats är godkänt.

Kim Källström, som tidigare uttalat sig vagt om framtiden, bekräftade i går för Sportbladet att han stannar nästa år. Jonas Olsson, som var lagets andra stora stjärnvärvning inför säsongen, ryktades vara på väg bort i somras. Nu väntar semester och Olsson säger då så här till DIFTV:

– Jag är trött mentalt. Jag har varit igång i 18 månader nu och nu flyttat hem efter 13 år utomlands. Jag har fått många nya intryck så det ska vara skönt att vara ledig nu så att man kan smälta det här, reflektera över säsongen och framtiden.

Liksom Källström och Andreas Isaksson har Olsson kontrakt med Djurgården även över nästa säsong.