Målvakten Anton Fagerström, 25, kom till Örebro SK inför säsongen 2016. Men efter ett och ett halvt år utan speltid väljer han att tacka för sig för att leta speltid på en lägre nivå.
– ÖSK hade gärna sett att jag förlängde mitt kontrakt men jag beslutade mig ganska tidigt för att det är bättre för mig att söka mig vidare, säger han till FotbollDirekt.se. 

Konkurrenssituationen i Örebro SK har varit tuff sedan Anton Fagerström anslöt till klubben från Nyköpings BIS i division 1 sommaren 2016. Under sommaren såldes Rinne till belgiska Gent och Fagerström har sedan dess konkurrerat med Jansson om starttröjan i ÖSK-målet. Men efter ett och ett halvt år utan speltid på allsvensk nivå väljer andremålvakten att söka sig vidare.

– ÖSK hade gärna sett att jag förlängde mitt kontrakt men jag beslutade mig ganska tidigt för att det är bättre för mig att söka mig vidare. Jag har under hösten haft en bra dialog med tränarteamet så dom har haft bra koll på mina tankar inför nästa säsong, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur tänker du kring framtiden, vilken nivå vill du spela på?

– Det viktiga för mig är att jag hamnar i en miljö där jag kan fortsätta min utveckling och få regelbundet med speltid. En bra klubb i superettan som passar in i sättet jag spelar är väl det jag tittar efter först och främst.

Hur viktigt blir möjligheten till speltid i ditt kommande val?

– Jag är i en ålder där jag måste spela för att fortsätta utvecklas så det kommer givetvis vara jätteviktigt.

Det var under gårdagen som ÖSK gick ut med att Fagerström och Jonathan Lundberg lämnar klubben efter säsongen, och samtidigt kommer att tackas av i samband med hemmamatchen mot AIK på söndag.