Foto: Bildbyrån

Johan Larsson är uttagen i den svenska landslagstruppen till playoffmatcherna mot Italien, vilken var den största överraskningen som förbundskaptenen Janne Andersson bjöd på under onsdagen. Bröndby-kaptenen är så klart mycket belåten.
– Det är en stor dag i min karriär och det är en dag som jag nog kommer komma ihåg mer efter karriären, säger högerbacken till Fotbollskanalen. 

Tidigare under onsdagseftermiddagen presenterade Janne Andersson sin landslagstrupp till playoffmatcherna mot Italien. Det mest uppseendeväckande var att Bröndbys Johan Larssons namn fanns med. 27-åringen är givetvis mycket nöjd.

– Det här är otroligt häftigt. Det är en stor dag i min karriär och det är en dag som jag nog kommer komma ihåg mer efter karriären. Nu är jag mer i det och jag vill helst bara åka till samlingen och försöka göra det jag är bra på. Jag är jätteglad, konstaterar Larsson för Fotbollskanalen.

Högerbacken ses som backup till Emil Krafth i första mötet mot Italien som spelas på Friends 10 november, detta då Mikael Lustig är avstängd.

Tre dagar senare sker returen på San Siro i Milano och då är Lustig tillbaka. Även om det inte skulle bli något spel den här gången känner sig 27-årige Larsson privilegierad att bli uttagen och trots tillvaron i den mer undanskymda danska ligan tycker inte Larsson att han har en nackdel jämfört med sina allsvenska konkurrenter.

– Nu har jag ju vetat om att de haft ögonen på mig. Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) jobbade relativt nyligen här i Danmark så jag vet att han håller koll på ligan. Det gör säkert Janne också. Men svensk media följer ju allsvenskan och ger den mer uppmärksamhet, så jag har gått mer under radarn. Men jag känner inte att mina chanser till spel i landslaget har minskat sedan flytten hit.

LÄS OCKSÅ: Larssons lycka – Tinnerholms olycka: ”Läge att testa något nytt”