Foto: Bildbyrån

Det har varit många negativa rubriker kring Syrianska den här säsongen. Förra veckan stod det klart att laget degraderas till division 1 och i går anklagades laget för matchfixning. Özcan Melkemichel kräver krafttag från klubbens sida inför omstarten.
– Jag är mycket ledsen att det har blivit så här. Men om jag ska vara ärlig så känner jag också en ilska, säger han till Länstidningen. 

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel är på många sätt en stor anledning till att Syrianska spelat elitfotboll i allsvenskan och superettan sedan 2008.

Men den här säsongen har varit direkt usel och efter 1-2 hemma mot Falkenberg i söndags stod det klart att klubben åker ur serien och får spela division 1-fotboll nästa säsong. Dessutom anklagades Syrianska för systematisk matchfixning av Dalkurds tränare Andreas Brännström under gårdagen.

PÅ FD: ANKLAGAR SYRIANSKA FÖR MATCHFIXNING – SVARAR: ”DÅ FÅR HAN TA FRAM BEVIS”

Syrianskaprofilen Özcan Melkemichel kan inte dölja sin besvikelse och ilska över hur klubben skötts de senaste åren.

– Jag är mycket ledsen att det har blivit så här. Men om jag ska vara ärlig så känner jag också en ilska. Det är många känslor. Allt som gjorts i klubben under många år, resan som man fått vara med om, och så blir det så här, säger han till Länstidningen i Södertälje.

– Det fanns ingenting hos spelarna eller runtomkring på slutet. Även publiken tappade tron. Det är ledsamt att säga.

Melkemichel menar att ”en total förändring måste till” och har sin klara uppfattning om vad som behövs för att snabbt komma tillbaka till superettan.

– Det behövs nytt blod och nya fräscha tankar. Sen kan man inte bara tänka kortsiktigt, man måste börja tänka långsiktigt. Vi var också långt nere i seriesystemet under min tid. Men vi tänkte långsiktigt och lyckades att bygga något hållbart.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!