• Publicerat 30 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgårdens U21-lag gjorde jobbet hemma mot jumbon Åtvidaberg på Stockholms Stadion under måndagskvällen. Blåränderna vann med 2-0 och är nu klart för final mot Elfsborg. 

Elfsborg, som under söndagen vann såväl U17- som U19-guld, är redan klart för final i U21. Där väntar nu Djurgården. Det står klart efter lagets 2-0-seger hemma mot Åtvidaberg.

Djurgården hade inför mötet ett enormt smashläge. Detta då Halmstad och Häcken, som stod på samma poäng som Djurgården, inte har några fler matcher kvar.

Djurgården ledde gruppen på bättre målskillnad och hade råd att förlora med två mål mot hopplösa jumbon Åtvidaberg, som endast tagit en poäng och som inför mötet med Dif hade hela 5-22 i målskillnad.

När Djurgården mötte Åtvidaberg tidigare i oktober vann Stockholmslaget med 7-1.

Djurgården spelade som bekant 0-0 hemma mot Jönköpings Södra i allsvenskan under söndagskvällen och då hoppade såväl Haris Radetinac som Julian Kristoffersen in. Nu fanns båda med i elvan.

I den tionde minuten fick Djurgården ett bra läge. Amadou Jawo, som var så pigg i senaste U21-matchen mot Häcken, stack in bollen till Garba. Nigerianen fick inte med sig bollen, men i andraläget fick Edward Chilufya bollen utanför straffområdet och zambiern skött ett skott mot mål, men Åtvids målvakt räddade.

I den 17:e minuten trampade Amadou Jawo igång på mitten och hittade fram till Loeper med en läcker djupledsboll. Inlägget från högerbacken, som i går prisades som årets junior i Djurgården, nickades undan. Chilufya snappade upp andrabollen och slog ett svepande inlägg mot bortre där Haris Radetinac störtade fram. Radertinac fick ett fot på bollen och avslutet var bra, men bollen träffade stolpen.

Djurgården fortsatte att ha mycket boll mot ett svagt Åtvidaberg, men de riktigt heta chanserna saknades – fram till den 45:e minuten då pigge Edward Chilufya vek in från vänster och skot i bra läge, men skottet räddades.

Avvaktande andra halvlek så här långt…

Men trots det låga underhållningsvärdet kom till sist målet och det var Djurgården som gjorde det. Marcus Hansson tryckte i den 72:a minuten in bollen efter hörna och nu har hemmalaget råd att släppa in fyra mål och ändå nå final.

I den 87:e minuten utökade Djurgården. 1-0-skytten Hansson spelade fram inhopparen Arnold Ehn i djupled och ynglingen lyfte elegant bollen förbi den utrusande målvakten och 2-0 ett faktum.

Matchen slutade 2-0 och därmed är Djurgården klart för final i U21 där Elfsborg väntar.

U21-finalen är schemasatt preliminärt 8 november och den kommer att spelas i Stockholm. Finalen kan dock inte spelas på Stadion då Italien hyrt planen inför VM-playoffet mot Sverige. Tele2 Arena uppges också vara uppbokad och därför söker man efter en annan arena i Stockholmsområdet som finalen kan spelas på.

Djurgårdens elva:
Oscar Jonsson
Wilhelm Loeper, Daniel Johnsson, Alexander Abrahamsson, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac Amadou Jawo Marcus Hansson Edward Chilufya
Haruna Garba, Julian Kristoffersen

Ersättare: Edvin Holst (mv), Gabriel Flores Englert, Linus Pettersson Parnevik, Alexandar Mutic, Arnold Ehn, Cameron Streete, Michel Rosencrantz Montero