Foto: Bildbyrån

Nahir Besara gör sin bästa säsong någonsin och ligger bakom närmare hälften av målen i Örebro SK. Besaras kontrakt går ut efter nästa säsong – ÖSK har inte inlett diskussioner med stjärnan.
– Nej, ingenting alls. Det är min ambition att gå vidare, att ta ett eller två steg till. Jag tror att ÖSK är med mig där, de vet mina ambitioner, säger Besara till FotbollDirekt.se.

Nahir Besara återvände till svensk fotboll i fjol sommar efter ett år i turkiska Göztepe. Många trodde att Hammarby skulle ta tillbaka mittfältaren, men det blev istället Örebro SK som värvade Besara, som den här säsongen klivit fram ordentligt i allsvenskan.

Han är direkt inblandad i nästan vartannat ÖSK-mål. 17 poäng för Besara (10+7) och Örebro har gjort 37 mål totalt. Inför de avslutande omgångarna är han tvåa i allsvenskans poängliga, tre poäng efter Djurgårdens Magnus Eriksson.

Det är den poängmässigt bästa säsongen i hans seniorkarriär – säsongen 2012 gjorde Besara 17 poäng i superettan för Assyriska (8+9), något som då fick Hammarby att köpa loss honom. Besara är nöjd med poängskörden personligen men ändå inte helt nöjd med säsongen som helhet:

– Det har gått bra. Jag har fått förtroende och en roll som jag trivs med. Jag har den här fria tia-rollen, jag är varken anfallare eller mittfältare utan försöker hitta ytorna mellan motståndarnas mittfält och backlinje och kan flyta runt lite på planen. Det passar mig och den typen av spelare jag är väldigt bra, säger han till FotbollDirekt.se.

– Det började lite trögt i våras, det blev inte så många poäng de första tio omgångarna och jag är lite missnöjd med starten på säsongen. Sedan tog jag mig i kragen där fram emot sommaren och har gjort det bra. Men början kunde ha varit bättre. Sedan kom hela laget i gång också och då är det lättare för mig. När laget är bra så blir man bra själv, det handlar om hur laget gör det. Vi lyfte oss även om vi inte är där vi skulle vilja vara i tabellen.

Besara har kontrakt med ÖSK även över nästa säsong, men till sommaren kan han förhandla fritt med andra klubbar. När FD:s krönikör Magnus Österberg nyligen listade de spelare i allsvenskan som var viktigast för sin klubb att förlänga med så satte han Besara överst på listan. Några diskussioner om en fortsättning har ännu inte inletts.

– Nej, ingenting. Inga diskussioner alls. Det är väl att de haft andra att diskutera med  nu , de som haft kontrakt som går ut nu efter den här säsongen.

– Det är min ambition att gå vidare, att ta ett eller två steg till. Jag tror att ÖSK är med mig där, de vet mina ambitioner. Sedan så får vi se när eller om det blir så. Jag trivs jag väldigt bra i ÖSK också, och blir jag kvar så blir kvar, det är inte mer med det.

Känner du till något intresse för dig nu?

– Jag har hört mycket men det är inget som är konkret. Säsongen är inte slut än heller, vi har två matcher kvar och jag fokuserar på dem först.

– Jag håller mina dörrar öppna, vill inte stänga dörren för något. Jag trivs ändå bra här och tänker inte så långt fram. Sedan är det ÖSK som styr det också i och med att jag har kontrakt.