STOCKHOLM. Paulinho har utgående kontrakt med Häcken, och ryktas till Hammarby nästa år – nu kommenterar den brasilianska stjärnan ryktena:
– Alla snackar, innan sa man att det var IFK Göteborg. Det är mycket snack, säger han i mixade zonen efter matchen mot Djurgården. 

Paulinho satte 1-0 för Häcken mot Djurgården och den brasilianske stjärnan var framträdande i 1-1-matchen på Tele2 Arena. Utöver målet hade han flera chanser men Andreas Isaksson stod i vägen för Djurgården.

– Jag tycker vi var bättre i andra halvlek, vi höll bollen och skapade chanser. Men Djurgårdens målvakt är fantastisk i dag, säger Paulinho efter matchen.

De flesta frågorna efteråt kom dock att handla om hans framtid. Kontraktet med Häcken går ut efter säsongen och enligt Expressen så försökte Hammarby värva Paulinho redan i somras. Bajens intresse uppges kvarstå.

– Jag vet inte, vi har två matcher kvar. Jag kommer inte skriva på någonting nu, men min agent jobbar hårt för mitt bästa, säger Paulinho.

På frågan om Hammarby-uppgifterna svarar han:

– Alla snackar, innan sa man att det var IFK Göteborg. Det är mycket snack, jag har inga förslag. Men jag väntar, jag tror att efter säsongen så kommer jag ha fler alternativ, mer konkret.

– Jag vet inget om Hammarby, min agent berättar ingenting. När han har ett kontraktsförslag till mig så berättar han. Innan han har ett kontraktsförslag vill jag inte veta.

Har Paulinhos agent då varit i kontakt med Hammarby? Han duckar frågan smart:

– Han har kontaktat varenda lag i världen (skratt). Jag vill bara spela, det där (att ta fram klubbar) är hans jobb.

Men du vill stanna i allsvenskan?

– Ja, jag gillar Sverige, min familj älskar också Sverige. Det här är min andra kultur, jag har spelat här länge, sju eller åtta år. Jag älskar Sverige.

Du kommer avsluta din karriär här i Sverige?

– Ja, jag vill det Jag vill spela tio år till, inga problem, säger 31-årige Paulinho.

Du verkar trivas på den här arenan, du gör ofta mål på Tele2 Arena?

– Jag tror jag har gjort tre-fyra mål här. Jag måste vara skyttekung på den här arenan. Jag gilla att spela här, om jag spelar många matcher här så kanske jag kan bli skyttekung (skratt).

Då måste du spela för något av lagen som spelar här?

– Ja kanske (skratt).

Häcken har gett Paulinho ett kontraktsförslag, men stjärnan vill vänta med beslut till efter säsongen.

– Jag har sagt det till min agent, kom med det efter säsongen.