Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s avtal med Swedbank går ut, och till nästa år får MFF:s hemmaarena nytt namn. Byggherren och hockeypampen Percy Nilsson siar om det nya arenanamnet:
– Jag tror det blir ett läskedrycksnamn, kanske Red Bull, säger Nilsson till Kvällsposten.

Malmö FF:s avtal med Swedbank om namnrättigheterna till arenan går ut vid årskiftet, och det blir ingen fortsättning.

Byggherren Percy Nilsson har stått bakom och sponsrat Malmös hockeylag sedan mitten av 80-talet. Hans företag byggde Malmö Redhawks hemmaarena som stod klar 2008. Men den har ingen namnsponsor utan heter bara Malmö Arena. Malmö stad innehar rättigheterna till arenanamnet. Percy Nilsson är inte intresserad av att gå in och slåss om namnrättigheterna till fotbollsarenan med sitt företag.

– Nej, absolut inte! För det första är jag inte speciellt intresserad av fotboll. Sedan tror det kommer heta något med läskedryck, kanske Redbull eller Coca-Cola arena, säger han till Kvällsposten.

KVP: Är du inte lite lockad av ”Percy Nilsson-stadion”? 

– Nej, jag håller mig till mitt hus.

Efter nyår försvinner Swedbank Stadion, och MFF kan tjäna stora pengar på det nya avtalet. Enligt Kvällsposten har värdet fördubblats, och MFF hoppas tjäna tio miljoner per år på namnrättigheterna.

– Det är så klart ett sätt att få in pengar på. Samtidigt måste det finnas en anledning också att Swedbank hoppar av. De kanske inte vill synas så. Men det finns andra, kanske läsk, säger Nilsson, som säger att det aldrig varit aktuellt att sälja namnrättigheterna till Malmö Arena.

– Det var många förfrågningar under en period men när Malmö var intresserade av att sätta sitt namn på arenan så var jag väldigt stolt och glad för det.