Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. 1-1 – ett resultat som gynnade Djurgården mer än Häcken i striden om Europaplatserna. Jonas Olsson är nöjd med att hålla avståndet neråt och att man nu har allt i egna händer inför avslutningen. Samtidigt hoppas han fortfarande på att kunna gå om AIK i tabellen: 
– Det är viktigt också så klart, självklart. Inte minst gentemot fansen, säger Olsson efter matchen. 

1-1 mellan Djurgården och Häcken, i en match där bägge lagen hade bra möjligheter att kunna avgöra det hela. För Djurgården innebar resultatet att man håller avståndet ner till Häcken. Blåränderna är trea och Östersund ny fyra – ÖFK och Häcken är bägge tre poäng efter Djurgården.

– Jag är imponerad av Häcken, jättebra fotbollslag. De gav oss en tuff match och ganska rättvist med en poäng var. De har lite chanser, vi har lite chanser med Badjis nick där i slutet, säger Olsson, som hade ett flertal dueller med tidigare landslagskollegan Mathias Ranégie i andra halvlek:

– Ja, lite speciellt ju, jag känner ju Ragge från landslaget, och han var och tränade med oss i somras. Så ja, det blev ett par duster där. Tung att möta, ganska rörlig också fortfarande, för sin storlek. Tufft, de slängde in allt de hade känns det som.

– Så vi är väl ganska nöjda så som tabelläget är. Det är klart vi ville gå in och vinna och haka på AIK ännu mer.

AIK är en poäng före Djurgården och möter klara mästarna Malmö FF borta i morgon. Jonas Olsson understryker att man absolut går för andraplatsen och att komma före AIK:

– Det är viktigt också så klart, självklart. Inte minst gentemot fansen. Vi ska göra vårt allra bästa här för att ta två segrar, så får vi se hur långt det räcker. Tar vi två segrar så räcker det garanterat till Europa League. Sedan får vi se.

– Det kanske är rätt läge för dem att möta Malmö, jag vet inte. De (Malmö) blev ju klara förra helgen. Men jag tror inte det är lätt att åka ner dit, när som helst. Vi får hoppas på lite hjälp från Malmö i morgon, men framför allt får vi koncentrera oss på vad vi ska göra. Kan vi ta oss till Europa League så har det varit en okej säsong ändå tycker jag.