Foto: Bildbyrån

Alexander Faltsetas är tillbaka på Tele2 Arena under söndagskvällen när hans Häcken gästar Djurgården. Mittfältaren varnar för att hemmapubliken kommer lyfta fram sitt blårandiga lag i jakten på Europa.
– Alla vet vilket tryck som skapas därinne, säger Faltsetas till FotbollDirekt.se. 

Alexander Faltsetas gjorde tre säsonger i Djurgården mellan 2014 och 2016. Efter fjolårssäsongen gick mittfältaren och Stockholmsklubben skilda vägar och i stället kritade 30-åringen på ett fyraårskontrakt med Häcken.

Under söndagskvällen möts trean Djurgården och fyran Häcken i kampen om Europa. Tre poäng skiljer lagen åt och för gästernas del gäller det att ta med sig en seger hem till Göteborg.

– Ja, så är det. De har bättre målskillnad än vad vi har också (elva mål). Vi får se hur det blir. Det kommer bli en otroligt tuff match och alla vet vilket tryck som skapas därinne, säger Faltsetas till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Men jag tycker att Djurgården har mer press på sig eftersom de torskade senast med allt vad det innebär.

Faltsetas sticker heller inte under stolen med att det kommer bli något extra för honom att återvända till Tele2 Arena.

– Det blir speciellt så klart. Jag hade tre fina år där med mycket kärlek så det kommer bli speciellt. Det blir också kul att träffa grabbarna igen. Jag ser fram emot det här.

Förväntar du dig något särskilt mottagande från Djurgårdens fans?

– Jag vet inte. Jag hoppas det. Som jag sa hade jag tre fina år där med mycket kärlek, men nu står jag på andra sidan så man vet inte (skratt). Men förhoppnings tar de emot mig bra.

Det är dock inte första gången Faltsetas möter Djurgården sedan flytten därifrån i vintras. I allsvenskans andra omgång startade 30-åringen mot stockholmarna på Bravida Arena, men precis i matchupptakten fick han en smäll och tvingades utgå skadad – en skada som höll mittfältaren borta från spel under våren.

– Det var en konstig situation. Vad hade det gått? Tre minuter? Det var olyckligt och jag drog ledbandet, men det är sånt som händer.