Foto: Bildbyrån

Östersunds målvakt Aly Keita svarade för ett jättemisstag som ledde till Athletic Bilbaos ledningsmål i Europa League-gruppspelet. ÖFK vände sedan till 2-1 innan spanjorerna kvitterade till 2-2 i 89:e minuten. Keita var mycket besviken på sig själv efteråt.
– Det är för dåligt helt enkelt. Det finns inga bortförklaringar, säger målvakten till Kanal 9.

Efter två raka segrar i Europa League-gruppspelet ställdes Östersund under torsdagskvällen mot det spanska storlaget Athletic Bilbao på hemmaplan.

Trots en vass inledning av ÖFK var det spanjorerna som tog ledningen efter kvarten spelad. Hemmalagets keeper Aly Keita fick bollen för långt ifrån sig och halkade till, vilket ledde till att Iñigo Córdoba snappade åt sig bollen och spelade fram Aritz Aduriz som enkelt rullade in ettan i det öppna målet.

Östersund reste sig i den andra halvleken och kvitterade först genom Alhaji Gero innan Curtis Edwards fullbordade vändningen efter 65 minuters spel. ÖFK såg ut att gå mot tre poäng, men i den 89:e minuten kvitterade inhopparen Iñaki Williams till 2-2 vilket också blev slutresultatet. Aly Keita var knäckt efteråt.

– Det är bara besvikelse över min egen prestation. En sånt stort misstag i en sån här match… Det är väldigt jobbigt när det händer. Laget gör det fantastiskt, en grym match. Vi är det bättre laget i dag, säger målvakten till Kanal 9.

Keita svarade för en jätteräddning i den 85:e minuten när han stoppade Markel Susaetas skott när kaptenen kom fri, men trots en i övrigt bra match tänker bara Keita på tavlan i den första halvleken.

– När man gör ett sånt misstag går allt annat bort, men det är bara att gå vidare. Man kan inte göra mer och man får göra det bättre nästa gång, säger Keita som försöker beskriva vad som hände vid 0-1-målet.

– Jag vet inte, jag måste se det. Det känns som att jag halkar. Det är för dåligt helt enkelt. Det finns inga bortförklaringar.

Poängen innebär ändå att Östersund fortsatt toppar gruppen, nu på sju poäng före tvåan Zorya Luhansk som har sex pinnar medan förhandsfavoriterna Athletic Bilbao och Hertha Berlin bara har två respektive en poäng.

Det är inte bara tabellpositionen som bådar gott. Östersund gjorde också sin kanske bästa match i Europa under torsdagskvällen då de hade kraftigt övertag på Athletic Bilbao, som alltså tillhör toppskiktet i La Liga.

– Jag är otroligt stolt och glad att vi lyckades vända. Det hade känts skönt om vi vann, men jag är stolt över spelarna. Alla gjorde en grym match och vi ska vara stolta att vi spelar så här även om vi är missnöjda med resultatet. Det är ett mycket bra lag som vi möter och vi gör en grym match med mycket chanser.