Foto: Bildbyrån

Sirius får klara sig utan Niklas Busch Thor från och med nästa år. Kaptenen meddelar att han lägger av efter säsongen.
– Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit, säger 31-åringen till klubbens hemsida.

Niklas Busch Thor har varit en bärande spelare för Sirius sedan mittfältaren anlände till klubben inför 2014 års säsong. I fjol var kaptenen med och tog upp Uppsalalaget till allsvenskan och väl i landets högsta serie har 31-åringen visat att han håller även på den här nivån.

Men något mer spel i allsvenskan efter den här säsongen blir det inte. Kaptenen meddelar att han lägger skorna på hyllan.

– Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit. Det känns såklart väldigt tråkigt på många sätt, fotbollen har varit en livsstil under en stor del av mitt liv och det har varit en otrolig resa för mig, från division 3 upp till allsvenskan, säger Busch Thor till klubbens hemsida.

I och med att mittfältaren är avstängd mot Hammarby återstår endast två matcher i Siruuströjan innan karriären avslutas. Busch Thor känner ändå att det är rätt att tacka för sig.

– Allt har ett slut, man måste veta när det är dags att gå vidare. Jag har haft det lite tufft i år, man måste vara väldigt dedikerad för att få ihop det och jag tror att det är rätt tid för mig nu.