Foto: Bildbyrån

Simon Thern blev klar för AIK i början av februari. Men Therns stjärnstatus har aldrig slagit igenom i AIK. I dag har FD uppgifter om att det är klart att han nu lämnar AIK. Thern känner sig inte klar i Holland – och nu har han tagit beslutet att återvända till Heerenveen. 

”Han kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016”, sade AIK:s sportchef Björn Wesström när Simon Thern presenterades i vintras, Thern som själv använde stora ord:

”Det är fantastiskt kul och jag är glad över att AIK har gett mig den här chansen. Jag ser fram emot ett fantastiskt år och jag hoppas kunna hjälpa AIK till ett SM-guld. Nu kör vi”.

Han kom till AIK kort efter att klubben presenterat ett annat namnstarkt nyförvärv i Kristoffer Olsson. Stora förhoppningar på duon, men där Olsson har fått stort förtroende och hyllats under hösten så har Therns speltid förtvinat.

I dag är facit allt annat än en succé för ett namn som statusmässigt tillhör allsvenskans största. Resultatet i AIK stannar vid än så länge blygsamma 14 starter (utbytt i hälften av dessa).

Tungt för ett namn som innan han kom till Stockholm hade vunnit tre SM-guld.
Det kommer han inte göra med AIK. Inte i år, eller nästa säsong.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så är det nu klart att han vill återvända till Holland och Heerenveen när låneavtalet går ut. Några samtal med AIK har överhuvudtaget inte funnits under hösten.

FD:s källor bekräftar bilden av att stjärnan inte känner sig klar med vare sig Holland eller utlandet och inte är intresserad av att stanna i AIK – och hur Solnaklubben inte heller är intresserade av att förlänga.

Thern har inte ingått i Rikard Norlings planer, och det i ett AIK som gått urstarkt under hösten. Inte en förlust sedan 10 augusti.

Den 25-årige mittfältaren har ett kontrakt med Heerenveen fram till kommande sommar.