Foto: Bildbyrån

Syrianska har det stentufft i superettan. Näst sist med fyra matcher kvar och det kan bli degradering till division 1. I kväll väntar topplaget Brommapojkarna på hemmaplan – inför matchen har SFC fått se två av klubbens minibussar vandaliseras. 
– Om det är så att det är supportrarna som är missnöjda med a-laget, så tycker jag att det är så lågt så jag vet inte vad, säger SFC:s sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se. 

Syrianska möter i kväll Brommapojkarna hemma i den sista matchen i omgång 26. En livsviktig match för Syrianska i bottenstriden: SFC ligger näst sist, 24 inspelade poäng, och det är fyra poäng upp till IK Frej på kvalplats. Samtidigt tar Brommapojkarna ett jättekliv mot allsvenskt avancemang vid seger i kväll.

Då kommer tråkiga nyheter för Syrianska inför matchen. Två av klubbens minibussar har vandaliserats. Bland annat så ska fönsterrutorna ha krossats på bussarna. Syrianskas sportchef Can Melkemichel bekräftar att bussarna vandaliserats.

– Det är två minibussar som ungdomslagen åker till bortamatcherna med. Det måste ha hänt natten mellan söndag och måndag, vi upptäckte det i går på morgonen och polisanmälde direkt, säger Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Syrianska spelade allsvenskt så sent som 2013, och nu riskerar man alltså rasa ner i division 1. I en intervju med Länstidningen i dag uttryckte Can Melkemichel besvikelse gentemot supportrarna. Bland annat tyckte han att många checkat ut, och inte längre gav klubben det stöd de behöver i den här tuffa situationen.

Ett antagande är att det är Syrianskasupportrar som vandaliserat bussarna, men klubben har i nuläget inga uppgifter om vem eller vilka som ligger bakom.

– Det kan jag inte svara på om jag sak vara ärlig. Om det är så att det är supportrarna som är missnöjda med a-laget och gjort det här därför, så tycker jag att det är så lågt så jag vet inte vad.

Vad tror ni själva om vem som kan ligga bakom, och varför… 

– Det är ganska enkelt att relatera det till a-laget när det händer något sådant här, och med tanke på hur säsongen i superettan varit. Nu vill jag poängtera att jag inte vet vem eller vilka som gjort det här.

– Men oavsett vem som gjort det… det är så låg nivå, vandalisera minibussar som ungdomslagen nyttjar. Men vi vet som sagt inte, det är polisanmält så får vi se om de kan ta reda på det.

 

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!