Foto: Bildbyrån

Anton Kralj lånades ut från Malmö FF till Gefle i somras. Per omgående spelade 19-åringen till sig en ordinarie plats i elvan och nu siktar vänsterbacken på att ta en tröja hos de nyblivna allsvenska mästarna.
– Det är en dröm och jag tror att jag har alla möjligheter, säger Kralj till FotbollDirekt.se.

När Sverige spelade U19-EM i Georgien i somras var Anton Kralj en av landslagets absolut bästa spelare. Trots att det blev respass redan i gruppspelet gjorde vänsterbacken en bra turnering och i en intervju med FotbollDirekt berättade förbundskaptenen Claes Eriksson vilken enorm potential som han ser i den 164 centimeter långe MFF-talangen.

– Han kan bli hur bra som helst. Han är ju otroligt skicklig. Han är snabbare än alla i både fötter och tanken. Han är ganska bra i försvarsspelet också. Sedan är det klart att om det kommer ett inlägg och han ställs mot en stor tvåmeterskille blir det ju svårt, men Anton läser alltid spelet lite bättre och står alltid rätt. Han gör väldigt få misstag och jag hoppas verkligen att det är fler än jag som ser den storheten, konstaterade Eriksson för FD i Georgien. 

Kralj skrev under sommaren ett lärlingskontrakt med Malmö FF:s A-lag, men för att få speltid på seniornivå lånades han i slutet av juli ut till Gefle, då tabelljumbo i superettan.

Kralj har nu spelat 13 matcher i laget, samtliga från start, och är en av anledningarna till att Gefle klättrat upp från såväl direktnedflyttning som kvalplats till ovanför strecket.

– Vi ser starka ut. Vi är delad etta i hösttabellen och jag ser fram emot de tre återstående matcherna. Vi ska inte titta för mycket på tabellen utan fokusera på att göra bra prestationer, konstaterar Kralj för FotbollDirekt.se.

Under gårdagen spelade Gefle 1-1 borta mot Örgryte. Poängen innebär att laget nu har en pinne mer än trettondeplacerade Gais, som innehar en av två kvalplatser. Kralj berättar att de först åter var hemma i Gävle klockan 05 i morse, men de åkte i alla fall ifrån Göteborg nöjda.

– Det var en tuff och jämn match. Första halvlek var bra, men andra halvlek blev det lite mycket Hawaii-fotboll. Men vi är nöjda med poängen, även om vi så klart gick för tre. En poäng borta mot Örgryte är väl ändå bra.

Samtidigt som Gefle spelade på Gamla Ullevi mot Örgryte säkrade Malmö FF sitt 20:e SM-guld efter 3-1 borta mot IFK Norrköping. Nästa säsong siktar Kralj på att vara en del av laget som kommer trumma på mot såväl ett nytt guld som spel i Europa.

– Jag kollade resultatet så fort jag kom in i omklädningsrummet så det var kul. Jag vill ju ta en plats i Malmö nästa säsong. Det är en dröm. Det är bara att kriga på och jag tror att jag har alla möjligheter.

Är du tillräckligt bra för att spela i ett allsvenskt mästarlag redan nästa år?

– Det är svårt att säga, men jag tycker att jag gjort det väldigt bra i Gefle.

Hur ser du på din höst?

– Jag har kommit in i det bra och det är kul att spela seniorfotboll. Jag tycker själv att jag gjort det väldigt bra och har fått stort förtroende i och med att jag fått spela varje match.

I Gefle används Kralj som wingback till vänster i tränaren Poya Asbaghis 3-5-2-system. I Malmö har Magnus Pehrsson valt att spela på liknande sätt, något som Kralj så klart gynnas av.

– Det är en väldigt bra position för mig. Jag får både spela defensivt och offensivt så det passar mig bra. Att MFF börjat spela så allt mer är så klart kul och jag känner att jag kan vara med och konkurrera där.

Du vill inte stanna i Gefle ytterligare ett år då?

– Det är inget som har jag några tankar på just nu utan det jag fokuserar på är de här tre återstående matcherna. Sedan får man ta allt sånt där efter säsongen.

Närmast för Gefle väntar Frej på hemmaplan, ett Frej som ligger på kvalplats med fyra poäng upp till Gefle. Hos gästerna spelar en viss Dusan Jajic, utlånad från Hammarby. Kralj och Jajic är goda vänner sedan tiden i P98-landslaget och i en intervju som FD gjorde med Jajic i lördags passade mittfältaren på att pika Kralj.

– Jag ska tunnla honom, konstaterade Jajic. 

Nu svarar Kralj på polarens utspel.

– Han kommer inte tunnla mig, men jag förstår att han säger så med tanke på alla tunnlar som jag gjort på honom.