• Publicerat 17 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna är mer eller mindre klart för allsvenskan, detta efter 2-0 borta mot Syrianska. Södertäljelaget har det dock jobbigt. Med tre matcher kvar har nästjumbon fyra poäng upp till kvalplats.

Efter Brommapojkarnas svaga form i september har laget studsat tillbaka ordentligt. Under tisdagskvällen besegrade de Syrianska med 2-0 på bortaplan efter mål av Kevin Kabran och Jacob Ortmark.

Segern innebär att BP nu toppar superettan och med tre matcher kvar att spela har de åtta poäng ner till tredjeplacerade Trelleborg, som har kvalplatsen. På tisdag möts ettan BP och tvåan Dalkurd på Grimsta och vinnaren där säkrar allsvenskt spel med två omgångar kvar.

För Syrianska är läget ett helt annat. Södertäljelaget, som spelade i allsvenskan så sent som 2013, ligger näst sist i tabellen och har fyra poäng upp till kvalplats. Assyriska åkte ur superettan i fjol, nu är stadsrivalen nära att göra samma sak. Syrianska möter Värnamo borta på måndag.