Foto: Bildbyrån

I den 27:e omgången säkrade Malmö FF sitt 20:e SM-guld efter 3-1 borta mot IFK Norrköping. Skåningarna har mer eller mindre lett serien från start till mål och Oscar Lewicki skickar en syrlig passning till de andra toppklubbarna i allsvenskan.
– De andra lagen har varit för dåliga, säger mittfältaren till Sydsvenskan. 

Trots att IFK Norrköping tidigt tog ledningen hemma mot Malmö FF redde gästerna ut stormen. I upptakten av andra halvlek kvitterade MFF och därefter gjorde de både 2-1 och 3-1 innan tillställningen var över.

Direkt efter slutsignalen stormade de tillresta MFF-fansen planen för att fira med sina hjältar. Många spelare blev av med både tröja och shorts. En som sprang runt i bar överkropp och firade med lagkamrater och supportrar var Oscar Lewicki som sedan ankomsten till MFF inför 2015 års säsong nu vunnit sitt andra raka SM-guld.

– Vi har längtat efter att äntligen få fira och det är en fantastisk känsla att göra det med så här många fans som tagit sig till Norrköping. Riktigt skönt, konstaterar mittfältaren för Sydsvenskan.

MFF har mer eller mindre lett serien från start till mål och med tre matcher kvar har nu skåningarna alltså inget att spela för. Anledningen till Malmös överlägsenhet i år är många, anser Lewicki.

– Vi har en fantastisk trupp och en fantastisk tränare. Vi har haft en spelidé som vi jobbat med och trott på hela vägen. Vi har haft tur med skador och många spelare har varit i bra form. Sedan har de andra lagen varit för dåliga.

Lewicki är en av MFF:s nyckelspelare som sitter på ett utgående kontrakt, men huruvida han vill förlänga eller inte låter 25-åringen vara osagt.

– Inga kommentarer.