• Publicerat 14 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Dalkurd hade chansen att rycka i superettan ytterligare och mer eller mindre säkra allsvenskt spel nästa säsong, men i stället blev det förlust hemma mot Öster. 

Med tre omgångar kvar att spela leder Dalkurd fortsatt superettan, men efter lördagens förlust hemma mot Öster kan Brommapojkarna överta serieledningen om de besegrar Syrianska på tisdag.

Dalkurd började annars bra hemma i Borlänge med ledningsmål av Heradi Rashidi redan i den nionde minuten. I upptakten av den andra halvleken kvitterade David Johannesson till 1-1 och samme Johannesson sköt sedan segermålet för Öster med endast fem minuter kvar att spela.

Östers vinst innebär att de endast är tre poäng bakom Trelleborg som innehar tredjeplatsen och skulle skåningarna förlora i den tuffa bortamatchen mot Falkenberg under söndagen lever kvalplatsen upp till allsvenskan i allra högsta grad.