Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Kennedy Bakircioglus framtid i Hammarby är fortfarande öppen. Men i dagarna ska klubbikonen diskutera med Bajen.
– Vi ska diskutera. Vi har pratat lite lätt, men det blir lite djupare snack de här närmaste dagarna, säger Bakircioglu till FotbollDirekt.se.

Säsongen 2017 har inneburit mer bänk än tidigare för Kennedy Bakircioglu. Men på sistone har Hammarbys 36-åriga klubbikon fått mer speltid, med starter i tre raka matcher (IFK Göteborg, Djurgården och IFK Norrköping). Nu laddar han för måndagens bortamatch mot Kalmar FF.

– Det har känts väldigt bra i kroppen. Jag orkar och jag får bra signaler från kroppen. Det är positivt, det känns jävligt kul. Att man inte har några skavanker som sätter stopp för en, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.

– Jag visar och jag vet att jag kan spela på den här nivån. Det är så jag känner det i alla fall. Sedan, ju fler matcher du spelar desto bättre blir du också. Du kommer upp i en bra form och du lär känna de nya spelarna på ett annat sätt också.

Du känner att den här sista månaden är det bästa du presterat i år? 

– Ja, alltså det har ju varit begränsat med speltid tidigare. Så det har inte funnits möjlighet att göra det jag vet att jag kan. Men nu har jag fått det där på slutet. Och då har jag visat att jag vill vara med och kriga, som alla andra.

LÄS: ENGELSMÄN IMPONERAS AV DJURGÅRDEN-BAJEN 

Det återstår fyra matcher på säsongen i allsvenskan, och frågan om Kennedys framtid i Hammarby är ännu inte avgjord. Nu är emellertid bestämt att han ska träffa Bajens sportsliga ledning med sportchefen Jesper Jansson.

– Vi ska diskutera. Vi har pratat lite lätt, men det blir lite djupare snack de här närmaste dagarna. Vi får se om det blir innan eller efter Kalmarmatchen (på måndag). Han (Jesper Jansson) har varit ganska upptagen också, varit nere i Portugal och så. Det är kul att vi har en bra sportchef här. Inget mot de som har varit här innan, det är inte så jag menar. Men Jesper är duktig.

Du har vid tidigare förlängningar förhandlat med Henrik Kindlund (Hammarbys vd), det blir inte så den här gången? 

– Vi har en bra dialog och snackar då och då, jag och Kindlund. Vi har gjort upp dealar tidigare. Men nu kanske Kindlund lämnar över det till Jesper. Eller så sitter både Jesper och Kindlund med mig, vi får se.

Har du någon känsla för vad de kommer säga?

– Nej, jag har ingen aning. Vi får avvakta och se helt enkelt, säger Kennedy, och kommer in på ett resonemang om fokus på fotbollsspelares ålder:

– Det här med åldern, jag vet inte. Det känns som en grej som man hakat upp sig på, det här med ålder, att man inte orkar. Jag tror jag springer ganska mycket på matcherna fast folk inte tänker på det. Jag gör ändå det jag ska göra, jag vet vad jag kan. Jag känner min kropp bäst och vet att jag klarar att spela på den här nivån i ett år till max eller vad det är… då känner jag så.

– Jag känner mig bra, jag börjar fokusera mer på träningar på ett bra sätt, utföra bra träningar varje dag. Det har jag alltid gjort, det är egentligen inga konstigheter. Men man försöker göra det ännu mer nu, det blir ännu viktigare. Det känns bra, det är det enda jag kan säga.

Känner du att de här senaste matcherna som du startat, att de gjort att synen på dig från deras sida förändrats till det bättre? 

– Jag vet inte. Det är väldigt svårt för mig att säga. Jag har i alla fall visat att jag kan, och jag har aldrig tvivlat egentligen. Jag har så mycket rutin och erfarenhet. Det är bara att titta på Kim Källström. Han spelar 90 minuter varje match, mycket rutin, mycket erfarenhet…

Markus Rosenberg är en annan spelare som är en bra bit över 30 och som är viktig för sin klubb…

– ”Mackan”, som du säger också. Ja, jag vet inte hur mycket man ska titta på det här med ålder. Det är klart, man blir ju långsammare, det är självklart. Det är inget du kan ta bort. Men när du har det här (pekar på huvudet), och du har det här (pekar på fötterna), som du vet vad du ska göra med… då är det en väldig fördel på det sättet. Då kan man balansera det hela, leva på sin rutin och erfarenhet, läsa spel.

Känner du att det är åldersfixerat i svensk fotboll, eller i fotbollen överhuvudtaget?

– Jag vet inte. Det har väl blivit lite så. Att man pratar om åldern, det första man gör. Men jag tycker inte det ska vara så.

Är det något som kommit mer och mer över tid tycker du… att man pratar mycket om ålder… 

– Det blir så att om en säger det, då kommer det spridas till andra. Man påverkas av vad någon säger. Det är lätt att påverkas vidare, det är lätt att det blir det snacket då. Sedan är jag inte ung, jag ska inte säga att jag är ung. Förstå mig rätt, det är inte det jag är ute efter. Jag är i slutet av min karriär, jag har vetat det sedan två år tillbaka: Att jag har två-tre år till att spela, sedan är det inte mer än så. Men det är sådant som jag vet och jag håller för mig själv: Att ”nu är det dags, nu lägger jag skorna på hyllan”.

– Det känner man själv som spelare. Du såg ju ”Mackan”, han sa att han skulle sluta, helt plötsligt förlängde han. Där har du det lite grann: Hur mår kroppen, hur känner man sig, känner man sig färdig, är man färdig? Sedan självklart ska du ha en roll i föreningen där du kan betyda bra saker vid sidan av fotbollen. Att man har en erfarenhet som man kan sprida vidare, vi har många unga spelare. Jag har alltid varit bra på att stötta unga killar, ge dem positiv feedback, säga vad man ska tänka på.

– Och det är jag glad för också, jag vet hur det var när jag själv kom upp som ung. Man ville mycket men man hade brister man inte tänkte på. Så det är alltid bra att någon säger till en, så man kan få sig en tankeställare. Så vi får se hur det blir. Jag har fyra matcher kvar, så får vi se vad som händer när vi träffas och diskuterar.