• Publicerat 13 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfos namn fortsätter att skapa rubriker. FD har tidigare berättat om den ekonomiska tvisten Sirius har kring hans namn med Soccer Soldier som tidigare representerat MFF-stjärnan. Det handlar om 6,5 miljoner kronor som Sirius vägrar betala trots att man uppges ha försökt sänka Soldiers procent.

– Det kände jag inte till, men Sirius trodde att avtalet var giltigt då, säger juridiska ombudet Stefan Alvén till Fotbollskanalen.

Det är många rubriker runt Kingsley Sarfos namn.
Från ekonomiskt strul till om hur han är misstänkt för sexuellt utnyttjande av minderårig.

Det har stått klart i omkring en månads tid att Soccer Soldier, som tidigare representerat Kingsley Sarfo, ansett sig ha rätt till 50 procent av övergångssumman mellan Sirius och MFF och framtida intäkter kring hans namn.

Sirius nekar men har alltså samtidigt försökt förhandla ned procent i ett kontrakt man hävdar inte gäller.

Soccer Soldiers ombud, advokat Martin Klette, tidigare redogjort för sitiationen Sirius-Sarfo-Soccer Soldier i intervju med FD.

Sirius hävdar å sin sida att Sarfo inte tillhörde Soccer Soldier när han skrev på för Malmö FF och där igenom inte ska ha rätt till någon ersättning.
Istället ska rättigheterna istället ägts av FC Rosengård där han spelat tidigare.

En version som Soccer Soldier reagerar starkt på och hävdar att han minsann inte mer än varit utlånad dit.
Fotbollskanalen har emellertid sett ett dokument som stryker under det handlade om just ett lån.

Sirius ombud Stefan Alvén kommenterar för Fotbollskanalen:

– Det låneavtalet tycker inte jag visar så mycket. Soccer Soldier och Rosengård kan ju skriva vilka avtal man vill och rubricera det som man vill, men i förhållande till Fifa har man skrivit in att det var en permanent övergång. Varför har man gjort det? Enda förklaringen som jag har är att det är förbjudet att låna amatörer. Då har man ju manipulerat Fifas system och skrivit in felaktiga uppgifter vilket i så fall är allvarligt om det skulle vara så, säger Alvén till Fotbollskanalen.

Martin Klette för Fotbollskanalen:

– Låneavtalet säger väldigt mycket, nämligen att överenskommelsen och parternas vilja har varit att låna ut Kingsley Sarfo från Soccer Soldier till FC Rosengård. TMS är endast ett administrativt system för spelarnas licenser och har knappast någon egen självständig juridisk innebörd i en tvist. Däremot kan innehållet stödja eller motsäga vad någon av parterna påstår och har bevisbördan för inom ramen för tvisten. Domstolen eller skiljenämnden har sedan att göra en samlad bedömning av vad parterna påstått och försökt bevisa, säger Klette.

Pikant nog så uppges huvudpersonen själv genom sin agent Nochi Hamasor försökt få loss pengar för egen personlig del.

Marie Strand som är en av personerna bakom Soldier har tidigare sagt så här om en kontakt med spelarens agent:
– Jag sa: ”Jag vill inte lyssna på sånt där”. Och sen efter en stund sa han att de skulle ha 20 procent. ”Ursäkta, har du ändrat det till 20 procent?”, frågade jag. ”Ja, det har jag gjort”, svarade han. ”Okej, men du, är Kingsley närvarande?”, frågade jag. Nej, det var han inte. ”Men om vi pratar fem minuter till kanske du ska ha 30 procent?”, sa jag. Jag vet inte ens om han svarade på det, men jag berättade för honom att jag har tak över huvudet och mat i kylen, så jag går inte på de hoten.

Martin Klette:

– Jag tycker att det är konstigt att Kingsley Sarfo själv försöker få 10-20 procent av det Soccer Soldier ska få om han ansåg att han inte har tillhört dem. 10-20 procent av 0 är väl 0?, säger han.

FOTNOT: TMS är ett system hos FIFA som används för att registrera övergångar.