• Publicerat 13 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Säsongen går mot sitt slut och planeringen inför 2018 har börjat.
FD:s krönikör Magnus Österberg rankar här de allsvenska spelare som är viktigast för klubbarna att förlänga med.

Flera framträdande allsvenska spelare sitter på utgående kontrakt. Men när FD:s krönikör Magnus Österberg rankar de spelare som är viktigast för sina respektive klubbar att förlänga med så hamnar ändå en med kontrakt över nästa säsong högst – Örebros Nahir Besara.

– Det är ett enkelt val som jag ser det. Han är helt enkelt överlägset viktigast för sitt lag. Sedan finns det andra spelare på utgående kontrakt som håller hög allsvensk klass men som inte är med här, säger Österberg och motiverar:

– Berget, Eikrem och Tinnerholm i Malmö… det är av olika skäl supertydligt att de kommer lämna klubben, och då blir det lite utom tävlan. Eric Larsson i Sundsvall och Saevarsson i Hammarby är sådana spelare också. Här på listan finns spelare där det finns en realistisk chans för klubbarna att förlänga också.

Topp tio, viktigaste spelarna att förlänga med enligt Magnus Österberg:

1. Nahir Besara, mittfältare/anfallare, Örebro SK (Kontrakt: 2018)

Magnus Österbergs kommentar: ”Deras bästa och viktigaste spelare. Därför måste det vara prio ett. Och det är nu man måste börja. Antingen försöker man ge honom ett riktigt bra kontrakt eller så är det bara att sälja i januari, finns inget mellanting”.

2. Ken Sema, mittfältare, Östersunds FK (Kontrakt: 2018)

Magnus Österbergs kommentar: ”Har jag lyft fram honom som nästa man in i landslaget så ska han vara med här också. Det är hög tid för ÖFK att agera. Värdet går bara upp på honom – dels om han har längre kontrakt, dels om han är med i a-landslaget”.

3. Sotiris Papagiannopoulos, försvarare, Östersunds FK (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”En av de bättre mittbackarna i allsvenskan. Har tagit steg hela tiden, hanterat forwards i Europa League på ett fantastiskt bra sätt. Skulle definitivt försöka förlänga, han kommer gå att sälja ändå”.

4. Johan Blomberg, mittfältare, AIK (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”Jag tycker han är jävligt viktigt för AIK och Rikard Norlings sätt spela. Inte lätt att hitta den typen av spelare heller, den lojala typen som aldrig slutar löpa. Känns som självklart att förlänga med honom”.

5. Erdal Rakip, Malmö FF (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”Genombrott med väldigt mycket poäng i år. Inte sett honom som en poängspelare tidigare år, men har utvecklat det. Där finns det ett ordentligt försäljningsvärde för MFF. I och med att Berget och Eikrem kommer att försvinna så blir dt mindre konkurrens för Rakip också”.

6. Brwa Nouri, mittfältare, Östersunds FK (Kontrakt: 2018)

Magnus Österbergs kommentar: ”Visat hur värdefull han är, och ÖFK ska vara väldigt glada att det inte blev något med Djurgården. Har ett år kvar men tycker det är lika bra att de försöker göra någonting nu och ge en så pass fundamental spelare ett kanske sista kontrakt”.

7. Maic Sema, mittfältare, Örebro SK (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”Nu ska ju Kjäll nysatsa. Om inte ÖSK eller han vill förlänga så borde han vara ett namn för allsvenska klubbar, kanske inte topp 3, men han skulle kunna vara ett namn för Norrköping, för Östersund, för Bajen, ur ett Bosmanperspektiv. Han är inte så lätt för en klubb av ÖSK:s kaliber att ersätta. Finns inget vidareförsäljningsvärde utan det för hans sportsliga värde man bör förlänga”.

8. Nikola Tkalkic, försvarare/mittfältare, IFK Norrköping (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ordinarie och viktig för dem när de tog guldet för två år sedan. Visst, han blir inte yngre och tuff korsbandsskada han åkte på, men svårt att hitta en likvärdig ersättare när han är frisk. Bara hoppas han kan hålla sig skadefri”.

9. Kevin Walker, mittfältare, Djurgårdens IF (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: ”Verkar inte vara jätteprioriterad i Djurgården. Samtidigt en stabil truppspelare som man vet vad man får i från. Visat han klarar flera positioner. Han kan fortsätta spela en viktig roll i Djurgården”.

10. Mohammed Abubakari, mittfältare: BK Häcken (Kontrakt: 2017)

Magnus Österbergs kommentar: 31 år och finns inget större försäljningsvärde i honom, det är mer att var hittar man en lika bra för samma peng? Bidrar ändå med en hel del i ett Häcken som är mer stabilt än tidigare”.