• Publicerat 12 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån.

FD startade en ny enkät under onsdagen. Efter Malmö FF:s beslut om nytt namn på Swedbank stadion och möjlig kommande 100-miljonersaffär – så rankar vi nu genom er läsare vad ett arenanamn egentligen betyder? Nu står det klart att klassiska arenor som Örjans Vall, Stadsparksvallen, Studenternas och Gamla Ullevi gör upp om kategorin ”bästa arenanamn”. 

Malmö FF byter arenanamn.
I början av veckan blev det känt att Swedbank inte kommer att förlänga sitt sponsorsavtal och MFF kan dra in 100 miljoner kronor på en ny namnsponsor.
Hur viktigt är det egentligen vad en hemmaborg har för namn? Vilket är det bästa och sämsta arenanamnet i allsvenskan och superettan? Gör vår enkät och hjälp oss svara på frågorna.

Arsenal har Emirates stadium, Bayern München spelar på Allianz arena och en klubb som Stoke City har spelbolaget Bet365 som arenasponsor.

Det blir allt vanligare och lukrativt att sälja ut sitt arenanamn i svensk fotboll också. Kvällsposten kunde i dagarna avslöja att Malmö FF:s arenasponsor Swedbank inte kommer att förlänga sitt kontrakt som namnsponsor och Swedbank Stadion kommer därför att byta namn. En prislapp på uppemot 100 miljoner kronor har nämnts för rättigheterna över en tioårsperiod.

Idrottens affärers krönikör Dan Persson tycker att MFF ska ha is i magen och vänta in rätt bud.

– Gör man det så är det utan tvekan så att MFF:s ska ha m i n s t den prisnivå som nu nämns. Ber du mig uppskatta vad Swedbank betalar för att ge Friends namnrätten till nationalarenan så uppskattar jag det till 23-25 miljoner om året, säger han i en intervju med FotbollDirekt.se. 

Nu vill vi veta de allsvenska supportrarnas syn på arenanamn. Är det en viktig fråga, och vilka arenanamn är bäst och sämst i allsvenskan och superettan?

Klart är nu att Olympia i Helsingborg har börjat omröstningen i stor stil och utmanar miljardsatsningars namn som Friends och Tele2 arena i Stockholm. Klassiska namn håller stilen.

Svara på enkäten nedan!