Foto: Bildbyrån

Samuel Holmén har inte spelat allsvensk fotboll sedan 18 augusti, men till söndagens möte med Sundsvall är den hemvändande Elfsborgsstjärnan åter redo för spel.
– Riktigt najs att få träna fotboll fullt igen efter en konstig höst där det inte har gått som varken jag eller laget har velat, säger Holmén till klubbens hemsida.

Sommarens kanske största övergång i allsvenskan var när Samuel Holmén efter tio år utomlands valde att återvända till Elfsborg. Den tidigare landslagsspelaren, som hållit till i lag som Bröndby, Fenerbahce och İstanbul Başakşehir, blev spelklar för Elfsborg 15 juli och debuterade per omgående mot Hammarby (seger 3-0).

Under en månads tid visade Holmén vilket enormt lyft han kommer vara för Boråsklubben, men sedan 18 augusti då laget spelade 2-2 mot Jönköpings Södra har Holmén inte spelat någon allsvensk fotboll.

– Första matchen gick hur bra som helst och vi spelade jättebra. Jag ville så otroligt mycket och ignorerade smärtan i kroppen efter matchen, det är lätt att vara efterklok såklart men jag borde nog ha vilat den nästkommande matchen och tagit itu med det redan då, säger han till Elfsborgs hemsida.

Men nu, en och en halv månad sedan sin senaste allsvenska match, är Holmén åter redo för spel när hans Elfsborg tar emot Sundsvall på söndag. Elfsborg, som nyligen sparkade tränaren Magnus Haglund, föll senast mot AIK med 5-2 och ligger elva i tabellen med sju poäng ner till kvalplatsen. Holmén verkar nu mest sugen att hjälpa sitt lag att avsluta med flaggan i topp när det nu bara återstår fyra matcher av årets allsvenska, och han medger att han längtat efter att kliva ut på planen igen.

– Det känns naturligtvis hur bra som helst. Riktigt najs att få träna fotboll fullt igen efter en konstig höst där det inte har gått som varken jag eller laget har velat, men det som har hänt har hänt och nu vill vi bara blicka framåt och se till att avsluta säsongen på ett bra sätt.