Foto: Bildbyrån

Victor Nilsson Lindelöf har fått utstå hård kritik i den engelska pressen. Svenskens tränare i Manchester United har dock fortsatt stort förtroende för mittbacken.
– Den senaste matchen i Moskva var ett bevis på hans potential, säger José Mourinho till Viasat. 

Efter en lång tids spekulationer blev Victor Nilsson Lindelöf i somras till sist klar för Manchester United. Svensken, som gjorde succé i Benfica och som är bofast i svenska landslagets startelva, har dock inte fått någon flygande start i England och 23-åringen har ännu inte debuterat i Premier League.

I stället har mittbacken fått nöja sig med spel i Champions League och Ligacupen. Den engelska pressen har varit hård i bedömningen kring Lindelöfs prestationer, men svensken får nu uppbackning av sin tränare José Mourinho.

– Det kommer komma en tid då de skriver att han är världens bästa spelare, vilket inte är sant. Just nu är han världens sämsta spelare och det är inte heller sant, men sån är den engelska pressen, säger portugisen till Viasat.

Redan våren och sommaren 2016 var Nilsson Lindelöf ett hett byte och förutom Manchester United visade även klubbar som Inter, Chelsea och Real Madrid intresse.

José Mourinho tror fortsatt stenhårt på sin svenska mittback.

– Han är en bra spelare, en smart spelare och han passar perfekt in socialt i gruppen. Han tar steg för steg, jag litar på honom och det var därför vi köpte honom. Den senaste matchen i Moskva var ett bevis på hans potential.