Foto: Bildbyrån

Carlos Banda tog i september över som huvudtränare i Vasalund. Nu har den tidigare Djurgården- och Hammarbytränaren fått sparken – efter en månad. Enligt uppgifter till FD så har Banda fått lämna sitt jobb.

Vasalunds IF kvalade i fjol till superettan – i år har det varit tyngre, och Vasalund har kämpat i botten av tabellen i Division 1 Norra.

Carlos Banda togs in för att ge klubben ett lyft inför slutspurten av säsongen. Den 5 september så meddelade Vasalund att Banda blir ny huvudtränare.

Nu bara en dryg månad senare så får han lämna. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Banda fått sparken av Vasalund. Istället tar assisterande tränaren Babar Rehman över tränaransvaret säsongen ut.

Carlos Banda har en bakgrund som tränare i Djurgården (huvudtränare tillsammans med Lennart Wass 2010-2011) och Hammarby IF (assisterande tränare 2012-2016). Efter att han lämnat Hammarby i fjol så fick han nytt jobb i Chile, där han hade en roll i landets U18- och U20-landslag.

Vasalund ligger på tolfte plats av 14 lag i Division 1 Norra med fyra omgångar kvar. Lag 12-14 degraderas till Division 2.

FotbollDirekt har sökt Vasalunds sportchef Chengis Rehman för en kommentar.