Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg jagar ny tränare – nu kommer uppgifter om att Blåvitt jagar förbundskaptenen för Österrikes landslag, Marcel Koller. 

IFK Göteborg sparkade i augusti Jörgen Lennartsson och Alf Westerberg har tagit över säsongen ut. Men arbetet med en ny huvudtränare fortgår och nu slängs ett nytt namn upp: Schweizaren Marcel Koller.

56-årige Koller har varit förbundskapten för Österrike sedan 2011 och han tog landet till EM-slutspelet 2016. Det nuvarande VM-kvalet har inte varit lika lyckosamt för österrikarna som slutade fyra i sin grupp efter Serbien, Irland och Wales.

Kollers kontrakt med förbundet ut vid årsskiftet och det blir ingen fortsättning. Men snabbt ska han nu ha möjlighet till nytt jobb – i IFK Göteborg.

Enligt österrikiska tidningen Kronen Zeitung så ska Koller vara ett högintressant namn för Blåvitt. Det finns en koppling till IFK då klubbens sportchef Mats Gren känner Koller sedan tidigare. De bägge har spelat ihop i Schweiz (Grasshoppers) och de ska vara nära vänner.

Dock så får Koller i Blåvitt finna sig i en lön på klart lägre nivåer än han är van vid, skriver tidningen.