Foto: Bildbyrån

Malmö FF gjorde under onsdagen sitt första pass på sin nya hybridgräsplan och Markus Rosenberg, som är känd för att inte vara någon förespråkare av konstgräs, är lyrisk över det nya underlaget.
– Det här är fantastiskt, säger lagkaptenen till Sydsvenskan. 

På Gamla Ullevi i Göteborg spelas matcherna redan på hybridgräs och det nya underlaget uppges vara betydligt bättre och mer likt naturgräs än konstgräs.

Under onsdagen gjorde Malmö FF sitt första träningspass på sin nya hybridgräsplan och Markus Rosenberg, som kanske är en av allsvenskans största motståndare till konstgräs, verkar mycket belåten med det nya underlaget.

– Det här är fantastiskt, det ser ni själva. Det är i den här riktningen vi vill gå som förening. Vara bäst på de här detaljerna också, säger lagkaptenen till Sydsvenskan och fortsätter:

– Den är bra och den kommer att bli ändå bättre. Den är hårdare än vanligt gräs, men vi har fått förklarat att den kommer bli mjukare. Den kommer att kännas som hundra procent gräs så småningom, konstaterar Rosenberg.

Även sportchefen Daniel Andersson berättar för Sydsvenskan vilket positivt intryck han fått av MFF:s hybridgräsplan.

– Det syns knappt att vi varit här. Den tål lite mer och vi har fått en stor yta där vi kan vara en större del av året. Det kommer att bli ett jättelyft. Spelet blir betydligt snabbare också och det blir bättre tempo på träningen.