• Publicerat 11 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Graham Potter föreslås bli staty i Östersund. Själv vill inte Potter veta av något sådant.
– Jag hoppas att de lägger pengarna på något annat – det är väldigt pinsamt, säger han i en intervju med brittiska The Sun.

Graham Potter har tagit Östersund från division 2 till allsvenskan och Europa League-gruppspel på sex år. Engelsmannens status i Jämtland är följaktligen skyhög, och nyligen framkom att ett förslag om Potter-staty lagts fram till kommunfullmäktige i Östersund.

Potter själv är allt annat än förtjust i idén.

– Jag läste det i lokaltidningen nyligen, säger han till The Sun och fortsätter:

– Det är uppenbarligen ett antal människor som har föreslagit det, så nu är det hos kommunfullmäktige och det är upp till dem huruvida de vill göra det eller inte. Jag hoppas att de lägger pengarna på något annat – det är väldigt pinsamt.

Resan Potter och ÖFK har gjort är hur som helst sagolik, men han känner själv att det finns en sak kvar att göra i Sverige. Liksom ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg pratat om SM-guld, så gör Potter det också.

– Vi har bara varit i högstadivisionen två säsonger och det har varit en otrolig resa hit. Men målsättningen måste vara att vinna ligan för första gången.

Något som kanske skulle ge honom en staty i Östersund, vare sig han vill det eller inte.