Foto: Bildbyrån

Isak Pettersson har svarat för en mycket stark säsong som sista utpost i ett svagt Halmstad och många vill se 20-åringen i U21-landslaget. Det är nu bekräftat att målvakten lämnar tabelljumbon efter säsongen och enligt Kvällsposten och Fotbollskanalen är han nära IFK Norrköping.

I skuggan av upphaussade Pontus Dahlberg i IFK Göteborg har Halmstads unga målvakt Isak Pettersson gjort en strålande säsong i allsvenskan. Många vill se 20-åringen i U21-landslaget där förbundskaptenen Roland Nilsson i stället prioriterat nämnde Dahlberg och AIK:s Oscar Linnér.

Något mer spel i HBK efter säsongen blir det i alla fall inte för Pettersson. Det berättar tränaren Igor Krulj för Hallandsposten.

– Han har meddelat oss att han kommer att lämna. Han ser det som att han kan ta nästa steg i karriären, säger Krulj till tidningen.

Vad det verkar kan det bli en flytt inom Sveriges gränser. Enligt såväl Kvällsposten som Fotbollskanalen är Pettersson nära en övergång till IFK Norrköping, där David Mitov Nilsson just nu vaktar målet.