Foto: Bildbyrån

Daniel Majstorovic är presenterad som Brommapojkarnas nya sportchef. FD:s krönikör Magnus Österberg tror att detta kan leda till att kompisen Olof Mellberg kan stanna som tränare i klubben.
– Det här visar att BP menar allvar, konstaterar Österberg. 

Under onsdagskvällen blev det klart att Daniel Majstorovic tar över rollen som sportchef i Brommapojkarna. Den tidigare landslagsspelaren kommer närmast från AEK Aten, den grekiska storklubben som han lämnade så sent som i september.

Nu har 40-åringen alltså hittat en ny sportchefstjänst och att valet föll på Brommapojkarna förvånar FD:s krönikör Magnus Österberg en aning.

– Det är lite av en skräll. Jag trodde att han ville vara kvar utomlands för det var den känslan som man fick. Det är inte många svenskar som får chansen att göra den här typen av resa som sportchef i utlandet, säger Österberg.

Majstorovic har bara varit sportchef i en klubb, det i AEK Aten under ett års tid. Vad tror du om honom i den här rollen?

– Jag kan inte bedöma hans jobb i Grekland, men han har ju även jobbat som agent och då har han så klart skaffat sig ofantligt med kontakter. Det var förmodligen så han halkade in i AEK Aten. Han lär ha ett brett kontaktnät, både nationellt och internationellt vilket bådar gott för honom i rollen som sportchef.

Under sina år i landslaget blev inte Majstorovic bara lagkamrat med Olof Mellberg utan de blev även goda vänner. Mellberg sitter på ett utgående avtal med Brommapojkarna och succétränaren har uppgetts het för andra klubbar, men i och med Majstorovic ankomst tror Österberg att Mellberg nu kan bli kvar på Grimsta.

– Det här är ju ett bra drag av BP för att få Olof att stanna. Det lär ju underlätta. Jag tror absolut att Olof kan stanna nu. Detta visar att BP menar allvar, och det är ju något Mellberg velat och inte att de bara ska satsa lite grann när de går upp till allsvenskan. Jag tror heller inte att Majstorovic skulle hoppa på det här tåget om han får röra sig med en lågbudget.

Efter 2004 års säsong lämnade Daniel Majstorovic Malmö FF och Sverige för spel utomlands. Därefter tillhörde mittbacken Twente, Basel, AEK Aten och Celtic innan han återvände till allsvenskan sommaren 2012. Majstorovic kritade på för AIK, men sejouren i Stockholmsklubben blev en flopp och i januari 2014 revs kontraktet.

Nu är Majstorovic alltså tillbaka i den svenska fotbollen och Österberg tror att 40-åringen kan bli betydligt mer lyckad som sportchef i BP än vad han var som spelare i AIK.

– Majstorovic var då i slutet av sin fotbollskarriär, nu är han i början av sin sportchefskarriär. Det är två helt skilda saker. Om det sedan blir jättebra eller inte får vi ju se, men han har kontaktnätet och han känner Olof bra. Startsträckan kommer inte bli lång och som jag var inne på är det här en tydlig markering från BP att de verkligen menar allvar.