Foto: Bildbyrån

Oscar Linnérs kontrakt med AIK går ut efter säsongen. Men enligt uppgifter till FD så är nu AIK berett satsa vidare på Linnér – nu pågår förhandlingar om nytt kontrakt. 

Patrik Carlgren lämnade AIK efter förra säsongen, och Gnaget valde att inte ta in en ny målvakt utifrån. Istället satsade man fullt ut på egna talangen Oscar Linnér.

Med fyra allsvenska matcher i bagaget inför säsongen så var Linnér uttalad förstemålvakt. Han rosades under försäsongen och belönades med en plats i U21-landslaget.

Under säsongen i allsvenskan så har Linnér legat högt i målvaktsligan med hög räddningsprocent – AIK har dessutom släppt in minst mål i serien (20).

Men Linnér har också fått utstå en hel del kritik och enskilda misstag har fått stor uppmärksamhet. Inte minst i Europa League-returen mot Braga där AIK var nära att gå vidare, men åkte ut efter en rejäl målvaktstavla av den unge keepern.

Linnérs kontrakt med AIK går ut efter säsongen. Det har spekulerats i att Gnaget skulle välja att släppa honom och ta in en annan förstemålvakt.

Men enligt uppgifter till FotbollDirekt så finns det fortsatta planer på Linnér i klubben. AIK har erbjudit honom en fortsättning och det pågår förhandlingar om ett nytt kontrakt.

FotbollDirekt har sökt Oscar Linnér och AIK:s sportchef Björn Wesström för en kommentar.