Djurgården och Kevin Walker har sett ut att vara nära att klaffa – men likväl ännu utan lösning. Dif-profilen är ännu inte nöjd, trots bud på bordet från Djurgården.
– Alltså jag vill stanna i Djurgården och vill komma överens. Det är inga ”Neymar-pengar” jag begär. Jag har koll på vad som är rimligt, menar Walker i kväll för FotbollDirekt.se.

Kevin Walker har gått igenom ett år som många anser vara hans kanske bästa i Djurgården. Efter att lite grann setts vara på väg ut så ser Dif ut att ha svängt om hans namn och enligt Expressen i slutet av förra månaden så är det ett treårskontrakt som är aktuellt för 28-åringen.

En gång i tiden Idolvinnare som han är så kan han nu alltså vara på väg att stanna i Djurgården – kanske för resten av karriären.
– Jag kan i alla fall säga att nästa kontrakt jag skriver förmodligen är det viktigaste i min karriär. Jag känner mig stark och har nog aldrig varit bättre och tror att jag kan bli ännu bättre. Jag har kanske två kontrakt kvar i min karriär att skriva så det är klart att jag är angelägen om att det här verkligen ska kännas rätt, säger Kevin Walker till FotbollDirekt.se.

LÄS: LÄMNADE DJURGÅRDEN TUMULTARTAT – NU REVANSCH

– Jag kan bekräfta att vi både pratar och förhandlar och att jag vill komma överens. Jag hoppas verkligen på en lösning, det är upp till Djurgården nu. Jag var lagkapten i fjol och har spelat många matcher i år, trots hårdare konkurrens än någon annan gång under mina år i Djurgården, funderar Walker och ger en form av bild av sin situation.

– Alltså jag vill stanna i Djurgården och vill komma överens. Det är inga ”Neymar-pengar” jag begär. Jag har koll på vad som är rimligt.

Det är annars ett år som testat honom. Svårighetsgraden har gått upp jämfört med hans första år i blårandigt. Med det en del på bänken men likväl i dagsläget uppe i 22 matcher. Statusen har så sakteliga växt kring mittfältaren.
– Jag tror kanske att folk lite ett tag hade räknat ut mig men den bilden har nog ändrats nu. Det är en grym säsong det här för både Djurgården och mig.

LÄS: RANEGIE AVSLÖJAR SKOINCIDENT MED PELLE OLSSON

Hur ser du på allsvenska alternativ om det inte skulle gå i lås med Djurgården?

– Då är det utländska alternativ som gäller. Jag blir ju Bosman och har en bra situation på det viset och vet att det finns intresse från flera klubbar.